پخش زنده
امروز: -
معاون توسعه دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سکنجبین بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستان معرفی می شود گفت : سکنجبین که ترکیبی از عرق نعنا، سرکه، آب و عسل است، بسیار مفید بوده و در رفع عطش بسیار موثر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسین رضایی زاده معاون توسعه دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با حضور در رادیو گفت و گو به موضوع نوشیدنی های مجاز فصل گرما اشاره کرد و افزود : تابستان فصل گرمی است که اگر در معرض زیاد نور افتاب قرار بگیرید ممکن است که آفتاب زده و گرما زده بشوید و اب بدنتان را از دست بدهید، بنابراین باید نوشیدنی هایی را مصرف کنید، که علاوه بر این که اب بدنتان را جبران کند در رفع عطش نیز موثر باشد .
وی با اشاره به اینکه سکنجبین بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستان معرفی می شود گفت : سکنجبین ترکیبی از عرق نعنا، سرکه، آب و عسل است، که بسیار مفید بوده و در رفع عطش بسیار موثر است.
سوال : گرمای امسال هم که عجیب و غریب شده، حداقل تهران یک چنین گرمایی، واقعا شرایط را بغرنج کرده و موج گرمازدگی و موج حال خرابی در این مورد هم، کم هم نباشد، چه باید بکنیم این نوشیدنی های مجاز کدامند ؟
رضایی زاده : این پسوند مجاز که شما استفاده می کنید ، پسوند خیلی خوبی است قیدی است که باید توجه کنیم به دو تا موضوع ، بخش اول این که این نوشیدنی ها خودشان سلامت و بهداشتی باشند، حالا وقتی می گوییم بهداشتی بخشی آن تمیز بودن و حفظ بهداشت و نظافت است چون بالاخره خیلی زمان ها این ها را می خواهیم از بیرون خریداری کنیم و دوم این که بالاخره پایه اش پایه سالم و سلامتی باشد که بالاخره یک خیری هم به ما برساند، اگر از دیدگاه طب ایرانی چیزهایی را نگاه کنیم که به قول ما خنک کننده اند و بدن را در مقابل گرما و گرمازدگی ضمن تامین مایعات بدن می توانند یک کم پرطراوت بکنند و آن عوارض را کم بکنند ، ساده ترین و دم دستی ترین نوشیدنی و ارزان ترین نوشیدنی که خودمان هم در خانه هایمان حتما بلدیم یا از پدربزرگ و مادربزرگهایمان بپرسیم بلدند، نوشیدنی های بر پایه سکنجبین است و حالا چیزهایی که می توانیم استفاده بکنیم با سکنجبین مثل کاهو و سکنجبین که رطوبت بخش بسیار خوبی است ، بعنوان یک میان وعده یا حتی اگر به سبک قدیم نگاه کنیم بعنوان ناهار روز ، یعنی این که به جای این که ما وسط روز غذای پختنی بخوریم که پرکالری و پرحجم باشد و به اصطلاح قدیمی ها بعد خوردنش دم بکنیم و بعد به دنبال این باشیم که با باد کولر و پنکه خودمان را خنک بکنیم حتما خاطرتان هست قدیم گاهی خیار و سکنجبین بعنوان میان وعده تابستانی استفاده می شد ، گاهی کاهو سکنجبین استفاده می شد و بهرحال پایه سکنجبین یکی از بهترین نوشیدنی ها است . شربت خاکشیر یا تخم شربتی که این هم در خیابان ها و معمولا آبمیوه فروشی ها فراوان و دم دست هست یکی از نوشیدنی های خوبی است که اگر عرقیاتی مثل گلاب ، مثل عرق بید یا مثل بیدمشک که از همه شان بهتر است به آن اضافه شود ، باز یک نوشیدنی بسیار مناسب برای فصل گرما است که ما می توانیم به آن پناه ببریم و از آن استفاده بکنیم . آب میوه های طبیعی ، نه آب میوه ای که شکر افزوده یا نگهدارنده ها داشته باشد ، نوع صنعتی منظورم نیست، یا خیسانده ها آن چیزی که مثلا ما قدیم آب آلبالو خیسانده استفاده می کردند حتی آب انواع برگه های خشک شده از قیسی و هلو و زردآلو که استفاده می شد به غیر از این که الان میوه اش که فصلش هست و در دسترس هست جزء خیسانده ها ، جزو نوشیدنی های خیلی خوبی هستند که به دلیل ریزمغذی هایی هم که در درون خودش دارد آن حالت التهاب ، گرگرفتگی و ضعف و خستگی ناشی از گرما را به خوبی می تواند پوشش بدهد و بدن ما را تا حد زیادی محافظت بکند . جزو این نوشیدنی هایی که یک افزودنی به آن اضافه می شود که خدمت شما عرض کردم ، تخم خرفه هم جزو ترکیباتی است که می شود بعنوان یک نوشیدنی استفاده کرد ، حالا شما فکر کنید که در این مثال هایی که گفته شد ، اگر قرار باشد که ما یک شربت سکنجبین بعنوان پایه و شیرین کننده استفاده بکنیم و حالا می شود به این خاکشیر اضافه کرد ، می شود تخم شربتی اضافه کرد ، می شود تخم خرفه اضافه کرد یا به همان شربت سکنجبین آن عرقیاتی که من عرض کردم را مخصوصا بیدمشک را می شود به آن اضافه کرد ، یکی از چیزهایی که باز خیلی خوب است برای فصل گرما ، استفاده از ترکیبات بر پایه انار است ، رب انار ، آب انار و شربت انار جزو ترکیبات خیلی خوبی است که چون الان فصل انار نیست از ترکیباتی که بر این پایه ان تهیه شده و ما به خوبی می توانیم استفاده بکنیم برای رفع عطش و التهاب و گرمی فصلی که با آن مواجه هستیم . به میان وعده ها و غذاها اشاره کرد ، یکی از چیزهای خوبی که می توانیم استفاده بکنیم ماست و خیار یعنی همان سکنجبین و خیار که عرض کردم حالا ماست و خیار و آبدوغ خیاری که یک مقدار نعنا یا پونه می شود به آن اضافه کرد که آن سردی و مشکلات و عوارض گوارشی اش را مهار بکند جزو میان وعده ها یا وعده ناهار خیلی خوبی به حساب می شود که سبک باشد ساده باشد خودش باعث دم کردن بدن و غلبه حرارت بر بدن انسان نشود . این هم جزو ترکیبات خوبی است که می توانیم استفاده بکنید.