پخش زنده
امروز: -
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد بر اساس برنامه هفتم باید ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در کشور اجرا شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن وحید در گفتگو با خبرنگاران با بیان این خبر افزود: در طول ۱۰ سال یا دو برنامه میتوانیم ۹۰ میلیون هکتار از حوضههای آبخیز کشور را تحت پوشش عملیات آبخیزداری قرار دهیم.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در باره اعتبار لازم برای اجرای عملیات آبخیزداری در طول برنامه هفتم نیز گفت نرم متوسط اجرای عملیات آبخیزداری در هر هکتار حدود ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و بر این اساس برای اجرای ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری به ۶ همت اعتبار نیاز است.
وحید در باره آخرین خبرها در باره لایحه آبخیزداری نیز گفت قرار بر این شد شورای عالی آبخیزداری و منابع طبیعی جایگزین شورای عالی آب در لایحه شود و با تجمیع وظایف آبخیزداری و منابع طبیعی در نهایت در یک قالب لایحه جامعی تحت عنوان لایحه آبخیزداری تجمیع و به مجلس ارسال و در کمیسیون اصلی تصویب و تحت عنوان شورای عالی آب و منابع طبیعی وآبخیزداری به دولت ابلاغ شود.
وحید همچنین در مصاحبه با خبرنگاران با بیان اینکه از حوضههای آبخیز کشور حدود ۱۲۵ میلیون هکتار نیازمند آبخیزداری است خاطرنشان کرد از این میزان چیزی حدود ۳۲ تا ۳۳ میلیون هکتار مدیریت آبخیزداری انجام شده و چیزی حدود ۹۰ میلیون هکتار باقی مانده است.
وحید همچنین با تقسیم بندی حوضههای آبخیز تصریح کرد حدود ۴۰ میلیون هکتار از مناطق آبخیز مشرف به مناطق شهری وروستایی است که سکونتگاهها را با وقوع سیلابها تحت تاثیر قرار داده , ۲۵ میلیون هکتار در حوضه آبخیز مرزی و ۲۸ میلیون هکتار هم حوضه بحرانی آبخیز کشور را تشکیل میدهد.
به گفته وحید بر اساس آخرین اطلاعات و آمار مرکز پژوهشکده علوم خاک و آب آبخیزداری، متوسط فرسایش خاک حدود ۱۵ ممیز چهاردهم تن در هکتار است و میزان رسوبی که به سدها ورود میکنده حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب به اندازه یک سد بزرگ در کشور است که میتوان گفت سالانه ما ظرفیت یک سد را به دلیل کوتاهی در آبخیزداری در بالادست سدها از دست میدهیم.
ترحم بهزاد، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه در برنامه ششم ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مراتع ممیزی شده است، افزود: از سال ۲۰۲۱ تا ۲۳۰ به عنوان دهه احیای اکوسیستم مرتع در سازمان بین الملل نامگذاری شده و سال ۲۰۲۶ به عنوان روز مرتع و عشایر در نظر گرفته شده است ما هم برای یادآوری اهمیت مرتع پیشنهاد داده ایم که در تقویم رسمی کشور روز ۲۵ اردیبهشت ماه هرسال به عنوان روز مرتع و مرتع داری پایدار درج شود.
مدیر کل امور بیابان سازمان منابع طبیعی نیز در این نشست به اقدامات این سازمان در مقابله با بیابانزایی و دستور کار جدی کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی در دولت سیزدهم برای مقابله با این پدید ه پرداخت.
جعفریان افزود در این کارگروه بسیاری از نگرانیها در باره گسترش بیابان و طوفانهای شن مطرح وبررسی وپیگیری میشود. به گفته جعفریان این کارگروه مرتبط با کنوانسیون مقابله با بیابانزایی ساختارهای متناظر را در کشورهای اطراف دارد که برای مقابله با موضوعاتی مثل مدیریت طوفانهای ماسه از این ظرفیتهای متناظر استفاده میکند.
مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی با اشاره به تجربه ۶۰ ساله ایران در زمینه مقابله با بیابانزایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سندی تحت عنوان خنثی سازی تخریب سرزمین در کنوانسیون مقابله با بیابانزایی به عنوان ماموریت اصلی تلقی میشود که ریشه در پیشنهاد کشور ما دارد.