پخش زنده
امروز: -
از بریتیش کلمبیا تا هاوایی، آمریکای شمالی فصلی را پشت سر گذاشت که با آتش سوزیهای بیسابقه همراه بود و مناطق همجوار آن نیز هنوز خود را در معرض دود و آلودگی ناشی از این آتش سوزیها میبینند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، نیویورک یکی از شهرهایی بود که در ماه ژوئن گذشته سراسر پوشیده از دود ناشی از آتش سوزی در جنگلهای کبک کانادا بود که صدها کیلومتر با آنجا فاصله دارد.
ذرات معلق در هوا یکی از ویژگیهای دود ناشی از این آتش سوزی هاست.
ربکا هورنبروک متخصص هواشناسی در مرکز ملی تحقیقات جوی در ایالت کلرادو میگوید ذراتی که قطر کمتر از دو و نیم میکرون (به اندازه قطر یک تار مو) دارند به ویژه برای سلامتی انسان خطرناکند و در سطح گستردهای پخش شده اند. این ذرات وارد ریه و در مواردی وارد سیستم گردش خون میشوند.
مارشال برک متخصص محیط زیست در دانشگاه استنفورد میگوید اواسط ژوییه، آمریکای میانه در معرض ۴۵۰ میکروگرم دود در متر مکعب بود که بیش از کل مجموع کل سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۲ است.
ترکیبات ارگانیک معلق در هوا و مواد نامرئی مثل بنزن و بوتان نیز نگرانیهایی برای سلامتی انسان ایجاد کردهاند، زیرا باعث تحریک چشم و گلو میشوند و برخی از آنها حتی سرطانزا هستند. وقتی این ذرات با اکسید ازت آزاد شده در جریان آتش سوزیها ترکیب میشوند باعث بروز سرفه، آسم، گلودرد و مشکلات تنفسی می شوند.
با این حال کریستوفر کارلستن مدیر آزمایشگاه تشخیص آلودگیهای جوی در دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا میگوید هر چند تاثیر آلودگیهای ناشی از فعالیتهای خودرویی به دقت مورد مطالعه قرار گرفته اند، اما هنوز شناخت چندانی از آلودگیهای ناشی از آتش سوزیها نداریم.
وی افزود بر اساس چندین مورد مطالعه در این زمینه مشخص شده است که دود ناشی از آتش سوزی در مقایسه با آلودگیهای خودرویی، بیشتر باعث بیماریهای تنفسی می شود تا بیماریهای قلبی عروقی.