پخش زنده
امروز: -
به دنبال بارندگی و سیلاب اخیر، بیش از دو میلیون مترمکعب آب پشت سازههای آبخیزداری شِش شهرستان استان ذخیره شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ رئیس اداره حفاظت خاک معاونت فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با اعلام این خبر گفت: ۵۰۰ هزار مترمکعب در بندهای خاکی کلاله، ۵۰۰ هزار مترمکعب در بندهای خاکی گنبدکاووس، ۴۰۰ هزار مترمکعب در سازههای سنگی ملاتی آزادشهر، ۱۰۰ هزار مترمکعب در سازههای سنگی ملاتی رامیان، ۵۰ هزار مترمکعب در سازههای سنگی ملاتی گرگان در محدوده نکارود و ۵۰۰ هزار مترمکعب در بندهای خاکی و سازهای سنگی ملاتی بندرگز جمعآوری شد.
محمد عباسی هدف اصلی از ایجاد سازههای آبخیزداری را جلوگیری از فرسایش خاک، تغذیه آبخوانها و کمک به مدیریت سیلاب اعلام کرد و افزود: این حجم آب ذخیره شده به مرور مورد بهره برداری جوامع محلی از جمله دامداران قرار میگیرد و بخشی از آن هم با بازگشت به چرخه منابع طبیعی، سفرهای زیرزمینی را تقویت خواهد کرد.
طبق اعلام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان؛ ۲۶۲ بند خاکی، ۴۵۴ سازه سنگی ملاتی، یکهزار و ۲۵۰ ساز گابیونی (سنگی بتنی)، پنج بند خاکی چند منظوره و ۴۸ سازه بتنی سرشاخهگیر در این استان ایجاد شده است.
استان گلستان با بیش از ۲ میلیون هکتار مساحت دارای اقلیم معتدل مدیترانهای است.
۴۵۲ هزار هکتار از مساحت این استان را جنگل و ۸۶۲ هزار هکتار را مرتع تشکیل میدهد.
۲۱ هزار هکتار از مساحت گلستان نیز ساحلی است.
حدود ۳۳۰ هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به سبب خشکسالیهای متوالی، ضعف پوشش گیاهی و نزدیکی به بیابانهای قره قوم کشور ترکمنستان، در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.
گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با استان سمنان، از شرق با استان خراسان شمالی و از غرب با استان مازندران همسایه است.