پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران گفت:همه اساسنامههای سال ۸۹ ملاک ما بود، اما اما فاوا اساسنامه نداشت و تنها مورد قابل استناد اساسنامه سال ۹۳ بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شهردار تهران در ادامه صد و هفتاد و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در پاسخگویی به سؤالات اعضای شورا درباره انتصابات در شهرداری و جابجایی سامانه حمل و نقل معلولان و جانبازان، گفت: ما همه اساسنامهها را بررسی کردیم؛ فاوا قبل از این اساسنامه نداشت و ما جایی را نداشتیم که بر اساس آن استناد کنیم، اساسنامههای سال ۸۹ ملاک ما بود، اما فاوا اساسنامه نداشت و تنها مورد قابل استناد اساسنامه سال ۹۳ بود.
علیرضا زاکانی، گفت:سازمانی رسمی از ما سوال پرسید؛ ذکر کردیم که بر اساس قانون عمل شده و لیست را ارائه دادیم و آن سازمان نظارتی هم قانع شد.
شهردار تهران با اعلام اینکه پاسخ ما در مورد پستهای سازمانی بر اساس آیین نامه استخدامی معتبر است، افزود: در سالهای مختلف انحرافاتی از قانون انجام شده که آن را اصلاح میکنیم.
وی ادامه داد: در نامه ۱۵ شهریور آقای چمران به آقای قالیباف قید شده که شهرداری موظف است اساسنامهها را به طور جداگانه تنظیم و در قالب لایحه به شورا ارائه دهد تا پس از تصویب در شورا و وزارت کشور ملاک عمل باشد، اما هیچ گاه این اتفاق نیفتاد و کاملا مشخص است.
رئیس شورا میتواند قضاوت کند؛ لذا جواب چهار سال آقای امانی معلوم است. آقای زاکانی ضمن مطرح کردن این پرسش که سازمان فاوا چه سالی تشکیل شده است، گفت: سازمان فاوا به معنای سازمان فاوا اساسنامهای نداشته و اساسنامه آن به سال ۹۳ برمی گردد. ما از سال گذشته تا امروز اساسنامههای ۱۹ گانه را به شورا ارائه کرده و سه بار پیگیری کردیم. امیدواریم دست به دست هم دهیم تا اساسنامهها اصلاح شوند.
شهردار تهران در بخش دیگری از این جلسه در پاسخ به پرسش سید جعفر تشکری هاشمی درباره جابجایی سامانه معلولان و جانبازان گفت: آقای تشکری هاشمی هفت سوال را مطرح کرد که سوال اول منتفی است، چون ما جدا کردن سامانه را انجام ندادیم.
وی افزود: سوال دوم و سوم نیز منتفی است. ما زمینی واگذار نکردیم و شرکت واحد بهره بردار است. چهارمین سوال نیز منتفی است. بهره برداری در این زمینه صورت میگرفته و حالا مجموعهای دیگر بهره بردار میشود. پیش از جابجایی سامانه، تعیین مکان انجام شده بود و سوال مبنی بر نبود پیش بینی فضا، منتفی است.
آقای زاکانی با بیان اینکه ما مجمع اتوبوسرانی برگزار کردیم، گفت: بنده جابجایی را برای فروردین در مجمع مصوب کردم و انتظار دقت دارم. شهردار پایتخت با تأکید بر اینکه مناسب سازی مورد اهتمام ویژه است و اعداد و ارقام این حوزه قابل بیان است، گفت: ما بودجه خود را در این زمینه افزایش دادیم و افزایش قابل توجه بودجه ورزش معلولان را در دستور کار قرار دادیم.
شهردار تهران با بیان اینکه اهتمام داشتیم که خدمات بهتری در سامانه به معلولان ارائه دهیم، گفت: چهار هزار و ۳۵۰ نفر از این سامانه استفاده میکنند، در حالی که بیش از ۱۰ هزار جانباز بالای ۵۰ درصد در شهر داریم و بخشی از این افراد نمیتوانستند از خدمات استفاده کنند؛ لذا سامانه در مسیر درست خود نبود.
وی افزود: معلولان تنها در منطقه ۲ و ۵ ساکن نیستند؛ لذا سیاست ما پیش بینی نقاط مختلف در شهر برای خدمات رسانی به معلولان که مورد پیشنهاد آقای چمران بود، است.
زاکانی با بیان اینکه سامانه معلولان و جانبازان ۸۲ ون، ۲۰ اتوبوس و هشت مینی بوس داشت، گفت: ما در سال قبل ۲۰ ون ویژه را برای سامانه اضافه کردیم و علاوه بر این ۲۰ اتوبوس ملکی نیز به ناوگان اضافه شد. پس حتما اهتمام ما برای توجه به معلولان ر مقایسه با قبل بیشتر بوده است. ۱۷۵ درصد در بودجه این حوزه رشد داشتیم و در بهره مندی از مجموعه سامانه معلولان، اهتمام فوق العادهای به کار گرفتیم.
وی با بیان اینکه ملکی وجود نداشته و ما انتقال بودجه را نیز انجام ندادیم، گفت: نقطه جایگزین و هفت سامانه را پیش بینی کردیم؛ سامانه هنگام، نازی آباد، جنت آباد، تقی آباد، شهید عزیزی و استادیوم برای این افراد در نظر گرفته شده است.
زاکانی با بیان اینکه همه امکانات ما در اختیار جانبازان و معلولان است، تأکید کرد: برای ما تکلیف قطعی و یقینی است که به افراد ناتوان، معلول، جانباز و سالمند خدمت ویژه ارائه دهیم. امیدواریم بتوانیم مسیر خاص خود را با افتخار دنبال کنیم. شهردار تهران گفت: علت جابجایی مدیریت به سازمان تاکسیرانی که انجام نشد، این بود که مقر شده بود که سازمان تاکسیرانی تأمین ۳۰ هزار ون را بر عهده بگیرد. چون سامانه معلولان ون محور است بحث این بود که از ظرفیت سازمان تاکسیرانی نیز استفاده کنیم که منوط به تصمیم شوراست و اتفاقی در جابجایی مدیریت به سازمان تاکسیرانی نیفتاده است. از قبل فضاهای جدید معلوم شده بود و ونها در هفت نقطه و اتوبوس و مینی بوسها در یک نقطه مستقر شده اند.
شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه تمام حرفهای من درست و دقیق بود، گفت: جدا شدن سامانه حمل و نقل از شرکت واحد و الحاق به تاکسیرانی صورت نگرفته است؛ اگر مقصود سامانه است که جابجا نشده است. بودجه نیز منتقل نشده است. مواردی که شما مطرح کرده اید دقیق نیست و جانبازان را ناامید میکند.
وی با بیان اینکه ملکی وجود ندارد و تنها بهره برداری صورت میگیرد که حق شهردار است، گفت: بنده روزانه هزاران تصمیم در شهر میگیرم. مگر میشود برای واگذاری زمین سه هزار متر مربعی از شورا مجوز نگیرم؟ چرا میخواهیم یک موضوع کلی را بگوییم. هر هفت سوال محل اتکا نیست.
زاکانی تأکید کرد: مگر میشود بودجه صفر درصد باشد؛ موارد را بررسی کنید و گزارشات را به شورا ارائه دهید. ما امکانات باید اختصاص میدادیم و گفتیم که ۱۰۷ نیروی انسانی و ۶۳ راننده داشتیم.
وی با بیان اینکه برای پاسخ به موضوعی که ناظر بر فناوری و هوشمندسازی مطرح شده لازم است فرصتی در اختیار قرار بگیرد تا توضیح دهیم، گفت: کسانی که استفاده میکنند توجهی به این موضوع ندارند که در کدام بخشها توزیع شده و معلولان با یک سامانه که در یک جای مشخص است، تماس میگیرند و خودروها در نقاط مختلف توزیع شده است.