گرمازدگی و پیشگیری از آن را جدی بگیرید
کارشناسان بهداشت و سلامت: در روزهای گرم سال از مصرف نوشیدنیهای کافئین دار پرهیز کنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، رئیس مرکز بهداشت خوزستان ضمن اشاره به اینکه گرمازدگی یا حملههای ناشی از آن، زمانی اتفاق میافتد که بدن قادر به خنک کردن خود نباشد؛ به تشریح فرآیند تغذیه مناسب برای پیشگیری از این عارضه پرداخت.
دکتر پژمان بختیاری نیا افزود: در حالی که بدن به طور معمول خود را با تعریق خنک میکند در برخی مواقع درهنگام گرمای شدید این فرآیند، اثربخش نیست؛ درنتیجه دمای بدن فرد سریعتر از آن چیزی که بتواند خود را خنک کند افزایش یافته و خطر آسیب رساندن به اندام حیاتی بدن را به دنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه صرف نظر از اینکه افراد چقدر فعال هستند، مایعات بیشتری باید بنوشند ادامه داد: برای جلوگیری از عارضه های ناشی از گرمازدگی، افراد برای نوشیدن نباید صبر کنند تا تشنه شوند.
همچنین باید توجه داشت که نوشیدنی های بسیار شیرین باعث از دادن مایعات بدن میشود؛ بنابر این در مواقع گرمازدگی مصرف چنین نوشیدنی هایی توصیه نمی شود؛ ضمن اینکه مصرف مایعات بسیار سرد نیز، مشکلات گوارشی را برای بدن به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه تعریق شدید، نمک و مواد معدنی را از بدن خارج میکند که باید جایگزین شوند گفت: نوشیدنی حاوی مقدار اندکی نمک با کمی لیمو ترش همراه خاکشیر یا تخم شربتی جایگزین خوبی برای نمک و مواد معدنی است که با تعریق از دست می رود.
مبتلایان به دیابت، فشار خون بالا یا سایر بیماریهای مزمن، بهتر است از نمک استفاده نکنند؛ توصیه می شود کمی آبلیمو و خاکشیر یا تخم شربتی در داخل آب ریخته و مصرف کنند.
افراد از نوشیدن مایعات حاوی کافئین از قبیل قهوه، نوشابه و چای پررنگ خودداری کنند چرا که این نوع مایعات باعث دهیدراته و کم آب شدن بدن میشود.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف میوهها و به ویژه سبزی در تامین آب بدن اثرمهمی دارد بنابراین در روزهای گرم سال، استفاده از این اقلام غذایی توصیه می شود.