عسکراولادی به دیار باقی شتافت
حبیب الله عسگر اولادی از مبارزین انقلابی با بیش از نیم قرن فعالیت مبارزاتی صبح امروز بر اثر ایست قلبی در بیمارستان دی تهران در گذشت.
ترقی یکی ازنزدیکان مرحوم عسکراولادی در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: حال عمومی آن مرحوم پس از مدت ها تحمل بیماری از اوایل این هفته به علت عفونی شدن ریه رو به وخامت گذاشت و دچار تب شد.
وی گفت : پس از انتقال آن مرحوم به بیمارستان و اقدامات درمانی لازم مقداری از تبش کاسته شد اما متاسفانه از دیشب عفونت به بدنش سرایت کرد و حدود دو ساعت قبل دچار ایست قلبی شد و تلاش پزشکان برای احیای آن مرحوم بی نتیجه ماند .
ترقی با اشاره به سوابق مرحوم عسکراولادی به عنوان یکی از یاران دیرین امام (ره) از سال 43 تاکنون ، وزیر بازرگانی در دولت شهید رجایی ، نمایندگی ولی فقیه در کمیته امداد با حکم امام راحل و مقام معظم رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت در هیات منصفه مطبوعات را بخشی از سوابق آن مرحوم برشمرد.
ترقی گفت: مرحوم عسگراولادی به عنوان دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون همواره به عنوان محور وحدت نیروهای انقلاب فعالیت داشت و درسن 82 سالگی به رحمت ایزدی پیوست.
هفت دهه مبارزه و خدمت در کارنامه یار دیرین امام و انقلاب
حبیب الله عسگراولادی مسلمان، پس از هفت دهه خدمت به اسلام و انقلاب به رحمت ایزدی پیوست .
این یار دیرین امام و انقلاب ، متولد اردیبهشت 1311، نخستین بار در 1327 که به دعوت آیت الله کاشانی در راهپیمایی ضد رژیم پهلوی شرکت کرده بود، دستگیر شد و فعالیت سیاسی را پس از آن سال ها با شور و جدیت بیشتر دنبال کرد.
از 1341 نماینده امام خمینی (ره) در دریافت وجوهات شد و همزمان رابط ایشان با دیگر مراجع بود.
در اردیبهشت 1342 با دستور امام خمینی (ره) از موسسان هیئت های موتلفه اسلامی شد و بعد از آن در اتفاقات15خرداد 1342و مبارزه امام با رژیم مستبد پهلوی نقش موثری ایفا کرد .
در بهمن 1343و پس از اعدام انقلابی حسنعلی منصور نخست وزیر رژیم ستمشاهی دستگیر شد و تا سال 55 در زندان های پهلوی به سر برد.
پس از آزادی از زندان درکنار دیگر یاران امام مبارزه را دنبال کرد و با حضور امام راحل در پاریس به دیدار ایشان شتافت و با تاکید امام در کنار ایشان در پاریس ماند .
بر این اساس مرحوم عسگراولادی در بهمن 57 در پرواز انقلاب حضور داشت و با حضرت امام به ایران بازگشت .
با توجه به عمق پیوندهای دیرینه اعتقادی و سیاسی با امام ، در اسفند 57 با حکم امام راحل به همراه چند نفر دیگر مسئول تشکیل کمیته امداد شد .
مرحوم عسگراولادی سمت نمایندگی ولی فقیه در کمیته امداد امام خمینی(ره) را تا آخر عمر بر عهده داشت و یکی از اصلی ترین فعالیت های روزانه وی خدمت رسانی به محرومان و مددجویان در این نهاد بود.
نمایندگی مجلس در دوره های مختلف، تصدی مسئولیت وزارت بازرگانی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از جمله دیگر خدمات عسگراولادی است.
او علاوه بر نمایندگی ولی فقیه درکمیته امداد امام خمینی (ره) ، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس شورای معتمدین امام و رهبری در بازار و اصناف کشور بود.
فعالیت تشکیلاتی از دیگر ویژگی های شخصیتی مرحوم عسگراولادی به شمار می آید.
وی از سال 42 تا 57 در موتلفه اسلامی، از 57 تا 65 با ادغام موتلفه در حزب جمهوری اسلامی عضو شورای مرکزی آن بود و بعد از توقف فعالیت های حزب جمهوری اسلامی دوباره در موتلفه اسلامی فعالیت سیاسی خود را ادامه داد .
او سالها دبیرکلی حزب موتلفه اسلامی را بر عهده داشت و افزون بر حضور در شورای مرکزی این تشکل، دبیرکلی جبهه پیروان خط امام و رهبری را عهده دار بود.
آقای عسکراولادی یک ساعت پس از احیا درگذشت
مدیر بیمارستان دی گفت: آقای عسکراولادی دو ماه بود که پس از جراحی قلب در بیمارستان دی بستری بود و صبح امروز دچار ایست قلبی تنفسی شد .
محمد مهدی صدوقی افزود: آقای عسکراولادی مبتلا به بیماری عروق قلب و دیابت بود که متاسفانه باوجود عمل جراحی و تلاش تیم پزشکی به سرپرستی دکتر ماندگار، حدود یک ساعت پیش در بخش مراقبت های ویژه قلب در بیمارستان خصوصی دی درگذشت.
وی گفت: ایشان پس از جراحی قلب ، دوماه گذشته را در بخش مراقبت های ویژه قلب بستری بود که صبح امروز حوالی ساعت ده صبح به علت ایست قلبی تنفسی، احیا شد اما حدود یک ساعت بعد دوباره ایست قلبی پیدا کرد که دیگر احیای وی موفقیت آمیز نبود.
مرحوم عسکراولادی به روایت دوستانش
شماری از نزدیکان مرحوم حبیب الله عسکراولادی دبیرکل فقید جبهه پیروان خط امام و رهبری ،با اشاره به ویژگی های اخلاقی و خدمات آن مرحوم ، شخصیت آن یار دیرین امام و رهبری را تکریم کردند.
محسن رفیقدوست یکی از نزدیکان مرحوم عسکراولادی می گوید: مردی از دنیا رفت که به جرات می توان گفت در نوع خود نظیر نداشت. دو هفته قبل از اینکه به بیمارستان بیاید، در یک روز جمعه مرا احضار کرد ، به دفترش رفتم و دیدم عده زیادی نشسته اند گفتم آقای عسکراولادی بسیاری در منزلتان هستند و استراحت می کنند ، شما در این موقع شب با این حالی که دارید چرا کار می کنیدکه پاسخ داد « شاید مشکلی از یک بنده خدا حل کنم، اینقدر به من اصرار نکنید که استراحت بکنم.»
این چند روزه که وی در بیمارستان بستری بود فهمیدیم در دل چه کسانی جای دارد .
اسدالله عسکراولادی برادر آن مرحوم نیز در مصاحبه با خبرنگار ما می گوید: برادرم 81 سال سرشار از تلاش برای خدا و حفظ دین و کمک به دیگران بود . در چند روز گذشته که حالش خوب بود گفت «من را به کمیته امداد ببرید بلکه بتوانم به کسی کمک کنم.» در تمام عمرش که من با او زندگی کردم از صبح زودهنگام تا شب دیروقت برای کمک به دیگران تلاش می کرد. از نوجوانی پیرو روحانیت بود .
محمد نبی حبیبی نیز با تکریم شخصیت مرحوم عسکراولادی، وی را مجسمه تدین و اخلاص
می داند و با نقل خاطره ای از او می گوید: در جلسه ای خصوصی می گفت «شما هر مسئولیتی در هر مقامی داشتید فراموش نکنید که موضوع محرومان و مستضعفان به همه شما ارتباط دارد حتی اگر مسئولیتتان هیچ ارتباطی با موضوع نداشته باشد.» عسکراولادی عاشق رسیدگی به محرومان بود و در جریان انقلاب ، شخصیتی فراملی، فراجناحی و فراحزبی بود.
بادامچیان از دیگر دوستان مرحوم عسکراولادی آن مرحوم را کتاب بزرگ یک انسان نمونه اسلامی توصیف می کند و می گوید : او به عنوان انسانی مکتبی با روحیه جهاد ، شهادت ، مبارزه و مقاومت ، همواره خدا را در نظر می گرفت و نمونه یک انسان مسلمان درخدمت محرومان بود.
وی می افزاید:خدماتی که ایشان درکمیته امداد امام کرد و در مبارزه اسلامی ما انجام داد از سال 41 او را حبیب امام و محبوب مقام معظم رهبری قرار داده بود. همه ما باید رهرو راه او که راه امام ، روحانیت و ولایت بود ، باشیم.
معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام نیز که از نزدیکان مرحوم عسکراولادی است ،می گوید: حضرت آقا تعبیرشان نسبت به آقای عسکراولادی پدر معنوی کمیته امداد است. هم جامعه وهم کمیته امداد داغدار شدند.
منصور قمشه ، درگذشت آن مرحوم در محرم را اجر وی پس از 81 سال خدمت و مبارزه می داند و می گوید: حاج آقا در کمک به فقرا بی نظیر بود به نحوی که حتی در روزهای جمعه به دفتر می امد و به نامه های مردم شخصا رسیدگی می کرد.
حاج حیدری از دیگر نزدیکان مرحوم عسکراولادی با اشاره به سابقه دیرین آشنایی با آن مرحوم می گوید: از کودکی با وی همراه و بیش از 13 سال با او در زندان رژیم طاغوت بودیم .
وی می گوید: بعد از آزادی از زندان تا امروز این توفیق را داشتم که در خدمتشان بودم. در طول این مدتی که با هم بودیم شخص عسکراولادی درباره حفظ نظام و رفع مشکل اقشار آسیب پذیر از هیچ چیز دریغ نکردند به نحوی که در بیمارستان پیشنهاد می کردند مرا به کمیته امداد ببرید تا مشکلاتی را حل کنم.