پخش زنده
امروز: -
یافته محققان نشان میدهد استقامت قلبی تنفسی خوب در جوانی با ۴۰ درصد کاهش خطر ابتلا به ۹ سرطان خاص در ادامه زندگی مرتبط است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مدیکالنیوز، این سرطانها شامل سر و گردن، مری، معده، لوزالمعده، کبد، روده، کلیه و ریه است. به گفته دانشمندان استقامت قلبی تنفسی اندازه گیری میزان عملکرد قلب، ریهها و ماهیچهها برای فعال نگه داشتن بدن در مدت زمان طولانی مورد نیاز است.
استقامت قلبی تنفسی به توانایی فرد در انجام ورزشهای هوازی مانند دویدن، دوچرخه سواری و شنا برای دورههای طولانی مدت یا حتی بالا رفتن از پلهها اشاره دارد.
نتایج بررسی محققان نشان داد که در مقایسه با مردان با سطح آمادگی پایین در دوران سربازی، آمادگی قلبی تنفسی بالاتر به طور خطی با خطر کمتر ابتلا به انواع خاصی از سرطان همراه بود.
نتایج موارد زیر را نشان دادند:
با ۵ درصد کمتر خطر سرطان روده همراه بود
خطر ابتلا به سرطان پانکراس ۱۲ درصد کمتر
خطر ابتلا به سرطان روده ۱۸ درصد کمتر
خطر ابتلا به سرطان سر و گردن ۱۹ درصد کمتر
خطر ابتلا به سرطان کلیه ۲۰ درصد کمتر
خطر ابتلا به سرطان معده ۲۱ درصد کمتر
خطر ابتلا به سرطان مری ۳۹ درصد کمتر
خطر ابتلا به سرطان کبد ۴۰ درصد کمتر و خطر ابتلا به سرطان ریه ۴۲ درصد کمتر است.
اما آمادگی قلبی تنفسی بالاتر نیز با ۷ درصد افزایش خطر سرطان پروستات و ۳۱ درصد افزایش خطر سرطان پوست مرتبط بود.
این یک مطالعه مشاهدهای است، بنابراین نمیتوان نتیجهگیری قطعی در مورد علت و معلول نتیجه گرفت و محققان اذعان میکنند که اطلاعات کاملی در مورد سایر عوامل خطر تأثیرگذار در سبک زندگی، مانند رژیم غذاییو سیگار کشیدن نداشتند. آنها همچنین قادر به ردیابی تغییرات در آمادگی قلبی تنفسی در طول زمان یا جمع آوری اطلاعات ژنتیکی در مورد شرکت کنندگان نبودند.
با این حال، آنها اشاره میکنند که یافتههای آنها در دستورالعملهای انجمن سرطان شناسی بالینی آمریکا در مورد ورزش در طول درمان سرطان منعکس شده است.
نتایج این مطالعه به صورت برخط در مجله British Journal of Sports Medicine منتشر شده است.