پخش زنده
امروز: -
سران کشورهای حوزه آمازون طی نشستی درباره کاهش جنگل زدایی به توافق رسیدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه الجزیره انگلیسی، سران هشت کشور حوزه آمازون اعلامیهای را که نقشه راه پایدار احیای جنگل آمازون، بزرگترین جنگل بارانی جهان را نشان میدهد امضا کردند. با این حال منتقدان این قبیل اقدامات برای مقابله با تخریب جنگل در پی تغییرات آب و هوایی را کافی نمیدانند.
خبرنگار: لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل به پایبندی همتایان خود از دیگر کشورها به هدف جنگل زدایی صفر در آمازون تا آخر دهه جاری امیدوار است. او برای رسیدن به این منظور مجبور بود توافقی برای احیای پیمان فراموش شده کشورهای منطقه آمازون در خصوص نجات بزرگترین جنگل بارانی جهان ترتیب دهد.
لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل: ما به دنبال احیای همکاریها میان کشورها و غلبه بر تردیدها در این خصوص هستیم. ما به دنبال استقرار مرکز پلیس بین المللی در شهر مانائوس برای مقابله جرمهایی که بر منطقه تاثیر میگذراند هستیم.
اشاره او به افزایش جرمهای سازمان یافته در سراسر مناطق آمازون است؛ جایی که قاچاقچیان به استخراج غیرقانونی طلا و معدن که منجر به آلوده شدن رودخانهها و مسمومیت جامعه بومی میشود مشغول هستند. این توافقنامه همچنین برای تامین مالی بین المللی برای این جنگل و تبدیل کردن آن به ساختارهای اقتصادی که میلیونها فقیر و افراد بومی میتوانند در یک مسیر پایدار به زندگی خود ادامه دهند تاکید دارد.
با این حال مشکل بزرگ در این منطقه استخراج نفت از جنگلهای آمازون است چون کشورهای بزرگ تولید کننده نفت منطقه نظیر ونزوئلا، بولیوی، اکوادور و برزیل برای رسیدن به هر نوع توافق پرهیز میکنند، اما حرفهای گوستاوو پدرو رئیس جمهور کلمبیا در این میان شوق آفرین است.
پدرو میگوید سیاستمداران سوختهای فسیلی در منطقه را به گروگان گرفته اند و هشدار داد ادامه تولید این سوختها بشریت را در همین دهههای پیش رو نه در قرنهای دیگر از بین میبرد.
گوستاوو پدرو رئیس جمهور کلمبیا: اگر ما در آستانه انقراض هستیم به یک منجی حیات نیازمندیم. در همین دههها سیاستمدران باید تدابیری اجباری و در کوتاه مدت اتخاذ کنند و حرف هایمان نیز منطبق بر عمل باشد.
سران بومیان و فعالان محیط زیست میگویند استخراج نفت همه چیز از جمله معیشت بومیان را از بین میبرد. منتقدان میگویند مستندات اخیر نمونه خوبی برای توجه در این خصوص است، اما باید مهلتی نیز برای آن نظر گرفت.
کلودیو آنجلو هماهنگ کننده رصد آب و هوا: این (اقدامات) از هیچ بهتر است، اما در برابر آنچه منطقه و سیاره مان به آن نیاز دارد، بسیار اندک است.
نشست اضطراری سران ۸ کشور منطقه آمازون نیز برای همین منظور برگزار شد. میزان جنگل زدایی بزرگترین جنگل بارانی جهان تا به امروز به ۱۷ درصد رسیده است و بنابر اظهارات دانشمندان تقریبا به نقطه بحرانی رسیده ایم.