پخش زنده
امروز: -
بانک شیر مادر بیمارستان حضرت زینب شیراز، پیشگام در تامین شیر مورد نیاز نوزادان نارس است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،
از ابتدای راه اندازی تاکنون، بیش از ۲ هزار و ۶۵۰ لیتر شیر اهدایی مادران به بانک شیر مادر بیمارستان حضرت زینب در اختیار نوزادان محروم از این موهبت
الهی قرار گرفته است
مدیر بانک شیر مادر بیمارستان حضرت زینب گفت : شیر مادر موهبتی الهی است که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نیاز، از نظر ایمونولوژی نیز بدن نوزادان را در برابر بیماریهای مختلف واکسینه میکند.
دکتر عصمت دیره با بیان اینکه بانک شیر مادر در بیمارستان حضرت زینب، مرداد ماه ۹۸ به عنوان دومین بانک شیر کشور راه اندازی شد، گفت: ماهانه حدود پنجاه
لیتر شیر مادر به این بانک شیر اهدا میشود و پس از انجام آزمایشهای لازم و تایید سلامت، پاستوریزه شده و به صورت رایگان برای تغذیه نوزادان نارس که . در بیمارستانهای استان فارس و استانهای همجوار بستری هستند، ارسال میشود.
وی افزود: در این بانک ، شرایط نگهداری شیرهای اهدایی مادران در دمای منفی ۱۸ تا منفی ۲۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۶ ماه است.
مدیر بانک شیر مادر بیمارستان حضرت زینب افزود: به کمک مراکز جامع سلامت در سراسر استان مادرانی که امکان اهدا شیر مازاد بر نیاز نوزادان خود را
دارند شناسایی و به بانک شیر بیمارستان حضرت زینب معرفی میشوند.
دکتر دیره با بیان اینکه مادران واجد شرایط بدون نیاز به مراجعه حضوری به بیمارستان، لوازم مورد نیاز برای اهدا شیر را از طریق پیک دریافت می کنند، افزود: شیرهای اهدایی مادران با حفظ زنجیره سرما به بانک شیر بیمارستان حضرت زینب ارسال میشود.
این فوق تخصص نوزادان به اهمیت شیر مادر در پیشگیری از بیماریهای عفونی و گوارشی در نوزادان اشاره کرد و گفت: نوزادان به کمک شیرهای اهدایی به از فواید تغذیه با شیر مادر، بهبودی سریعتر و سلامت بهره مند میشوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه هر سال هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر از دهم تا شانزدهم مرداد، مصادف با یکم تا هفتم آگوست در کشورهای مختلف با اجرای برنامههای متنوع زمینه بهبود شاخص سلامت مادران و نوزادان برگزار میشود، گفت: با توجه به اهمیت تغذیه انحصاری نوزادان در ۶ ماهه نخست تولد و تداوم تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی، امسال شعار هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر «نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه» انتخاب شده است.
دکتر عباس رضاییان زاده افزود: این شعار با هدف آگاه کردن جامعه و جلب حمایت افراد و سازمانها به منظور بهبود شرایط کار و محیط اجتماعی والدین شاغل از نظر شیردهی انتخاب شده است.
وی با اشاره به اهمیت حمایت از شیردهی مادران شاغل در تداوم تغذیه با شیر مادر و تشویق به فرزندآوری، افزود: با توجه به اینکه بخشی از جمعیت شاغل کشور، زنان در سنین باروری هستند و حمایت اجتماعی و قانونی از این افراد و خانوادههای آنان میتواند در فرزندآوری و تشویق به تغذیه با شیر مادر اهمیت بسزایی داشته باشد، در سال ۱۳۷۴ قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و در سال ۱۴۰۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تصویب شد.