پخش زنده
امروز: -
تقارن ادامه زورآزمایی ارتش صهیونیستی و حزب الله در مزارع اشغالی لبنان با سالگرد جنگ ۳۳ روزه، سطح تنشها را در این منطقه افزایش داده است.
تعرض از اسرائیل پاسخ از مقاومت
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ارتش رژیم صهیونیستی به هیئتی از اصحاب رسانه که به همراه قاسم هاشم، عضو فراکسیون توسعه و آزادی در پارلمان لبنان به منطقه مزارع شبعا در جنوب لبنان رفته بودند، گار اشک آور شلیک کرد.
نیروهای رژیم صهیونیستی از شهروندان لبنانی خواستند این مکان را ترک کنند. این درحالی است که آنها پشت خط حائل یا خط عقب نشینی در مزارع شبعا در جنوب لبنان بودند.
رژیم صهیونیستی در ادامه تحرکات متجاوزانه خود، در روستای مرزی «الغجر» در جنوب لبنان سیمخاردار کار گذاشته و بخش شمالی این روستا را عملا اشغال و آن را از حاکمیت لبنان خارج کرده است؛ موضوعی که با واکنش حزبالله و خشم لبنانیها همراه بوده است.
روستای الغجر در نقطه مرزی لبنان، سوریه و فلسطین اشغالی و در ضلع شرقی رودخانه «حاصبانی» و دامنههای غربی کوه «حرمون» در ارتفاعات جولان اشغالی قرار دارد؛ جایی که از نظر راهبردی اهمیت بالایی برای صهیونیستها دارد و حتی ارتش این رژیم یک یگان ویژه و متخصص برای استقرار در منطقه کوه حرمون که آب و هوایی سردی مشابه کوههای آلپ سوئیس دارد ایجاد کرده است.
با توجه به اهمیت استراتژیک این روستا حزبالله یک موضع نظامی و امنیتی در نقطه مرزی روستای الغجر با فلسطین اشغالی ایجاد کرد که زمینهساز انجام عملیات بزرگ مقاومت لبنان در ۲۱ نوامبر ۲۰۰۵ (۳۰ آبان ۱۳۸۴) بود که به عملیات «کمین الغجر» معروف شد.
به تازگی حزبالله در واکنش به تعرضات رژیم صهیونیستی به این روستا، یک موضع نظامی متشکل از چندین چادر در داخل مناطق مزارع شبعا ایجاد کرده که رژیم صهیونیستی به آن معترض است، اما جرات انجام اقدام عملی برای برچیدن چادرهای حزبالله را ندارد؛ بنابراین صهیونیستها به آمریکا سازمان ملل متوسل شده و از طرفهای بینالمللی خواستار انجام اقدامی برای قانع کردن حزبالله جهت عقبنشینی از نقاط مرزی شدهاند.
این درحالی است که مقامات حزبالله تاکید کردند هیچکس نمیتواند هیچ چیزی را به این حزب تحمیل کند و اگر رژیم اشغالگر هرگونه تحرکی علیه چادرهای حزبالله انجام دهد با پاسخ قاطع مقاومت روبهرو خواهد شد.
یکی از نمایندگان فراکسیون «حزبالله» در پارلمان لبنان گفته بود: ارتش اسرائیل و نیروهای بینالمللی میدانند که چادرهایی که حزبالله نصب کرده در داخل خاک لبنان قرار دارد. پیام ما کاملاً واضح است... ما سرزمین خود را تا آخرین وجب آن آزاد میکنیم و ذرهای از خاک خود را رها نمیکنیم و طبق اذعان همه نهادهای بینالمللی و دولتی، لبنانیها و سوریها مناطقی در مزارع شبعا و کفر شوبا دارند که هنوز اشغال است و آزاد نشدهاند... ما سرزمین خود را با تمام توان آزاد خواهیم کرد. "
وحشت اسرائیل از حمایت سید حسن نصرالله از آزادسازی مزارع شبعا
شاید بتوان گفت تازگی سخنان اخیر سید حسن نصرالله درهفدهمین سالروز پیروزی در جنگ ۳۳ روزه از این منظر بود که سیدحسن نصرالله به وجود مناطقی از خاک لبنان همچون روستای غجر و مزارع شبعا اشاره کرد که هنوز زیر اشغال رژیم صهیونیستی هستند.
دبیرکل حزب الله لبنان با بیان اینکه بخش شمالی منطقه الغجر طبق اعلام سازمان ملل متحد خاک لبنان است و اسرائیل در آنجا سیمخاردار کشیده است، افزود: آنها سیمخاردارشان را کامل و سپس دیوارکشی کردند و موانع را برداشتند و گردشگر به آنجا آوردند.
سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: الغجر خاک لبنان است که اسرائیل مجددا آنجا را اشغال و دیوارکشی کرده و قوانینش را آنجا اجرا کرده است. حاکمیت قابل تفکیک نیست. نمیتوان درباره آنچه در منطقه الغجر روی داده، سکوت کرد. آنجا خاک لبنان است و باید بدون هیچ گونه قید و شرطی به لبنان بازگردد.
این سخنان حاوی این پیام بود که امکان دارد جنگ ۳۳ روزه جدید در راه باشد چرا که این رژیم هم بخشهایی از اراضی خاک لبنان را زیر اشغال دارد و هم اینکه به اقدامات تحریک آمیز خود ادامه دارد و لذا امکان دارد ادامه این اقدامات جنگ دیگری را در آینده رقم بزند.
پیروزی در جنگ ۳۳ روزه جسارت لبنانیها را برای آزادسازی مزارع شبعا افزایش داده است
بعد از شکست ارتش رژیم صهیونیستی از مقاومت در سال ۲۰۰۰ و اخراج تحقیرآمیز اشغالگران از جنوب لبنان، جنگ جولای ۲۰۰۶ معروف به جنگ ۳۳ روزه که در راستای تلاش صهیونیستها برای جبران شکست قبلی آغاز شد، دومین شگفتی حزبالله و ناکامی رژیم اشغالگر را رقم زد.
در این جنگ، نخستین بار تلفات نظامیان رژیم صهیونیستی از تلفات طرف مقابل فراتر رفت و در مقابل ۷۴ شهید از اعضای جنبش مقاومت اسلامی لبنان، ۱۱۷ نظامی و افسر ارشد رژیم صهیونیستی کشته شدند.
البته تلفات اسرائیلی بیش از این بود و یک مرکز فرانسوی دو سال بعد از پایان جنگ ۳۳ روزه با انتشار گزارشی رسمی اعلام کرد که در این جنگ ۲۳۰۰ اسرائیلی کشته و بیش از ۷۰۰ نفردیگر زخمی شدند.
البته اسرائیل در همان هفته اول جنگ که ارتش رژیم صهیونیستی توانایی جنگیدن با حزبالله را نداشت، مایل بود پایان جنگ را اعلام کند، اما آمریکاییها اصرار داشتند که این رژیم چیزی را به دست آورد و سپس آتشبس را اعلام کند، از این رو، سه هفته دیگر با اصرار آمریکاییها جنگ ادامه پیدا کرد، اما در نهایت آمریکا نیز تسلیم شد.
دبیر کل حزب الله معتقد است: «تنها دلیلی که باعث شد که این جنگ علیه مقاومت در لبنان متوقف شود این بود که آمریکاییها و صهیونیستها به این نتیجه رسیدند که در این جنگ شکست خورده اند. "
شیوه جنگ نامتقارن مهمترین علل و عوامل پیروزی حزب¬الله لبنان در جنگ ۳۳ روزه بود. حزبالله لبنان با ترکیب روشهای خلاقانه و مهارتهای خود در این جنگ با وجود برتریهای تسلیحاتی و تجهیزات نظامی پیشرفته، ارتش صهیونیستی را به شکست کشاند و آنها را به تغییر دکترین نظامی خود در برابر حزبالله لبنان وادار کرد.
جنگ ۳۳ روزه ۲۰۰۶ معادله جدیدی را میان لبنان و رژیم صهیونیستی به وجود آورد؛ معادلهای که بعد ازآن رژیم صهیونیستی هرگزجرات تعرض و تجاوز جدید به خاک لبنان را به خود نداد.
اکنون پروژه موشکهای نقطه زن حزبالله مهمترین منبع نگرانی تل آویو است که مانع از هرگونه اقدام نظامی علیه حزبالله میشود. زیرا این سلاح توانایی جنگی مقاومت لبنان را تا حد یک ارتش ملی افزایش میدهد. حزب الله بدون نیاز به داشتن نیروی هوایی، از تمام مزایای چنین نیرویی برخوردار خواهد بود. این موشکها میتوانند هرگونه تاسیسات حیاتی و مراکز جمعیتی غیرنظامی اسرائیل را هدف قرار دهند.
به اذعان رسانههای صهیونیستی، بزرگترین شکست اسرائیل در لبنان آن است که با وجود گذشت ۱۷ سال از جنگ ۳۳ روزه، روز به روز قدرت حزب الله بیشتر شده و هیچ کس هم نتوانسته است مانع این قدرت شود.
همچنین مسئولان صهیونیستی بارها تاکید کردهاند مسئله اساسی و محوری موسسات سیاسی و نظامی اسرائیل مربوط به سناریو خطرناکی است که امکان وقوع آن وجود دارد. این سناریو مربوط به یک تقابل نظامی گسترده علیه اسرائیل از دو جبهه میباشد؛ جبهه شمالی از جانب حزبالله لبنان و جبهه جنوبی از جانب مقاومت فلسطین در نوار غزه. احمد کاظم زاده