پخش زنده
امروز: -
دانشمندان میگویند مقدار متوسطی از تمرینات مقاومتی که عضلات خاصی را منقبض میکند، میتواند زوال شناختی را جبران کند و علائم بیماری آلزایمر مرتبط با افزایش سن را به تأخیر بیندازد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آخرین مطالعه محققان دانشگاه سائوپائولو (USP) نشان داد: تمرینات مقاومتی نهتنها از نوعی بیماری آلزایمر که بیشتر با پیری مرتبط است جلوگیری میکند، بلکه باعث حفظ تراکم استخوان و جلوگیری از نابودی عضلانی نیز میشود.
بئاتریز مونتیرو لونگو (Beatriz Monteiro Longo) پژوهشگر ارشد این مطالعه و استاد فیزیولوژی عصبی این دانشگاه گفت: ورزش مقاومتی به طور فزایندهای یک راهبرد مؤثر برای جلوگیری از بروز علائم آلزایمر پراکنده نشان میدهد. دلیل اصلی احتمالی این اثربخشی، ضدالتهابی بودن تمرینات مقاومتی است.
او میافزاید: آلزایمر پراکنده ناشی از یک جهش ژنی ارثی نیست، بلکه با افزایش سن مرتبط و همچنین شایعترین شکل این بیماری است.
لونگو توضیح میدهد که اثر ضدالتهابی تمرین مقاومتی بهخوبی شناخته شده است. همانطور که ارتباط بین التهاب و زوال شناختی، بهویژه در میان افراد مسن، وجود دارد.
برای نشاندادن فواید تمرین مقاومتی در این مطالعه، دانشمندان وزنهای مختلفی را به موشهای سالم و موشهایی که دارای جهش بودند، اضافه کردند که آنها را مستعد ساخت پلاکهایی در مغز میکرد بعد از چهار هفته تمرین، مشخص شد موشهای دارای جهشهای شناختی که سنگینترین وزنها را در هنگام انجام فعالیت بدنی داشتند، دارای سطوح طبیعی کورتیکوسترون و پلاکهای بتا آمیلوئید کمتری در بافت مغزشان بودند.
به گفته محققان، این یافته تأیید میکند: فعالیت بدنی میتواند تغییراتی را که باعث علائم بالینی بیماری میشود، معکوس کند. محققان همچنین به تفاوتی در نحوه حرکت حیوانات در محیطهای اضطرابزا اشاره کردند، بهطوریکه رفتارهای هیجانی، بیقراری و سرگردانی کمتری از خود نشان میدادند که از علائم اولیه رایج آلزایمر است.
تمرینات با وزنه ممکن است گزینه بهتری برای کسانی باشد که تحرک محدود و علائم زوال عقل دارند. علاوه بر این، تمرین مقاومتی یک درمان ارزانقیمت است که برای اکثر افراد بدون توجه به مداخلات پزشکی قابلدسترسی است.
شرح کامل این مطالعه در مجله Frontiers in Neuroscience منتشر شده است.