پخش زنده
امروز: -
معاون آموزش و پرورش خوزستان : توسعه و ترویج آموزشهای فنی و مهارتی ملزوم نیروی کارآمد و مهارتی است و میتواند کلید توسعه و اشتغال در استانها باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به رشد ۳۱۵ درصدی درآمد هنرستانهای استان خوزستان در یک سال اخیر، گفت: این درآمد از فروش تولیدات و محصولات دانشآموزان بوده است.
امین برملا اظهار کرد: توسعه آموزشهای فنی و حرفهای و کار و دانش دستور کار اول است در فرمایشات رهبری در سالهای اخیر نیز به توسعه کار و دانش و فنی و حرفهای اشاره شده است. توسعه و ترویج آموزشهای فنی و مهارتی ملزوم نیروی کارآمد و مهارتی است و میتواند کلید توسعه و اشتغال در استانها باشد.
وی ادامه داد: حدود ۶۹ درصد دانشآموزان کشورهای آلمان، چین و انگلیس در زمان فارغالتحصیلی مهارتی کسب کردهاند. در ۱۲ ماموریتی که رئیس جمهور به وزیر آموزش و پرورش داده، در بند ۹ به گسترش ویژه و توجه به مدارس فنی و حرفهای اشاره شده است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش به دنبال این است که مدارس را در جوار کارخانهها و صنایع ایجاد کند که این موضوع به همکاری فرمانداریها نیاز دارد.
وی افزود: استان خوزستان سال گذشته توانست رتبه دوم کشوری را در توسعه هنرستانها کسب کند.
برملا گفت: در ۴۰ منطقه آموزشی استان خوزستان، ۳۶۲ هنرستان دولتی و ۹۱ هنرستان غیردولتی در شاخه فنی و حرفهای وجود دارد و ۳۰ رشته و ۳۵۸ رشته محل تدریس میشوند. متوسط دانشآموزان هنرستانی در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ معادل ۲۹ درصد بود در حالی که میانگین کشوری ۳۵ درصد بود. این رقم در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به ۳۴ درصد رسید و در سال گذشته نیز به ۳۸.۵۴ درصد رسیدیم در حالی که میانگین کشوری ۳۸ درصد است.
وی با اشاره به رشد ۱۰ درصدی میانگین دانشآموزان فنی در استان خوزستان، گفت: این ۱۰درصد شامل بیش از ۸ هزار دانشآموز در فنی و حرفهای است.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش خوزستان افزود: راهاندازی هنرستان ریلی در اندیمشک و هنرستانهای محیط زیست، ارشاد، کشاورزی و بهداشت و هنرستان جوار فولاد از اقداماتی است که انجام شده است.
وی بیان کرد: نیاز داریم در استان خوزستان رشتههایی را توسعه دهیم و انتظار داریم با استفاده از سایر دستگاهها به ایجاد هنرستانهای جوار صنایع روی بیاوریم.
برملا با اشاره به اهمیت ایجاد هنرستانهای جوار، عنوان کرد: در هنرستانهای جوار، نکته مهم آموزش در محیط کار واقعی است و والدین نیز از این استقبال میکنند، اما چالشهای اصلی ما در این خصوص، همکاری نکردن شرکتها و کارخانهها و مدیریت ناهماهنگ اعتبارات مسئولیت اجتماعی است.
وی ادامه داد: هدفگذاری آینده، افزایش تعداد دانشآموزان هنرستانی در استان خوزستان به ۴۴ درصد است. ۸۰ هنرستان جدید در استان خوزستان در حال احداث هستند و نیاز به ایجاد کارگاه داریم و میتوان رشته نیز اضافه کرد. یکی از برنامهها، تولیدی کردن هنرستانها و آموزش همراه با تولید است. در یک سال اخیر رشد ۳۱۵ درصدی درآمد هنرستانها را داشتیم که از فروش تولیدات و محصولات دانشآموزان بوده است و بسیار مهم است.
او با اشاره به ضرورت احیای هنرستان نفت، گفت: احیا و تاسیس هنرستانهای جوار مورد تاکید است. هنرستانی در نیوساید اهواز داریم که تعطیل شده است و فضای فیزیکی آن وجود دارد. این هنرستان یکی از هنرستانهای برند بود که احیای آن به همکاری شرکت نفت نیاز دارد و پتروشیمیها نیز میتوانند در این خصوص همکاری کنند.