پخش زنده
امروز: -
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان گفت: پس از ۳۰ سال کارخانه تیتانیوم کهنوج تا پایان امسال افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مسلم مروجیفرد در نشست خبری هفته تولید و تجارت افزود: اداره کل صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۴۰۱، ۲۷ پروانه بهره برداری صنعتی و ۱۰۸ جواز تاسیس با سرمایهگذاری ۱۴۸۷ میلیارد تومان و اشتغال ۱۱۸۷ نفری و در سه ماهه امسال نیز ۳۲ جواز تاسیس با سرمایهگذاری ۱۳۲ میلیارد تومان و با اشتغالزایی ۴۶۰ نفر صادر کرده است.
وی افزود: همچنین در سال گذشته، ۲۷ پروانه بهرهبرداری با سرمایهگذاری ۷۷۹ میلیارد تومان و اشتغال ۵۸۷ نفر در این اداره کل صادر شده است.
مروجیفرد گفت: تنوع معدنی جنوب در کشور بینظیر است و در این منطقه معادن تیتانیوم، کرومیت، مس، آهن، منگنز، سنگهای ساختمانی و طلا وجود دارد که با اقدامات انجام شده این اداره کل مجوز سومین کارخانه طلا در شهرستان فاریاب صادر شده است.
وی با اعلام صدور ۳۲۸ پروانه اکتشاف در جنوب استان کرمان افزود: در جنوب استان ۹۹ فقره گواهی کشف و ۱۱۴ پروانه بهرهبرداری معدن صادر شده است که در سال ۱۴۰۱ در حوزه اکتشاف ۳۰ پروانه اکتشاف و ۸ گواهی کشف صادر شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان در ادامه با بیان اینکه پروانههای صنعتی و معدنی که فعالیت نمیکنند، باطل میشود گفت: ۵۴ جواز صنایع معدنی در جنوب استان با سرمایهگذاری ۸۸۶۲ میلیارد تومان صادر شده است.
وی با محور دانستن بحث کشاورزی در جنوب استان کرمان ادامه داد: جنوب کرمان دو پتانسیل مهم کشاورزی و معدن دارد که بحث کشاورزی و صنایع وابسته به آن جز اولویتهای های اداره کل صمت جنوب است که ۳۰ درصد مجوزهای صنعتی در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی است و ۱۵ درصد مجوزهای صادر شده نیز در حوزه خدماتدهی به حوزه کشاورزی هستند.
مروجی فرد با انتقاد از عدم توجه به زیرساختهای توسعه صنعت در جنوب طی سالیان گذشته گفت: یکی از مهمترین موانع رونق سرمایهگذاری و تولید در این منطقه عدم وجود زیرساختهای لازم بهویژه برق صنعتی است، بهطوریکه در صورت تامین برق صنعتی در بخش ساردوئیه امکان ایجاد ۳ هزار شغل وجود دارد.
مروجی یکی دیگر از موانع اساسی بحث صنعت و معدن در جنوب را نبود نیروی فنی متخصص دانست و از ایجاد مراکز آموزش فنی در دو شهرستان جیرفت و کهنوج با همکاری سازمان فنی و حرفهای و ایمیدرو با اولویت روستاییان اطراف معادن خبر داد.
وی با انتقاد از عدم همکاری شرکت ملی مس گفت: معدن مس کرور عنبرآباد با ذخیره ۵۰۰ میلیون تنی در فاز اول ۴۰۰۰ نفر اشغالزایی دارد که علیرغم پیگیریهای متعدد شرکت مس تاکنون هیچ اقدامی برای تاسیس کارخانه انجام نداده است و در صورت عدم شروع بهکار، مجوز آن توسط این اداره کل ابطال خواهد شد.
مدیرکل صمت جنوب استان کرمان درباره انجام نشدن مسئولیتهای اجتماعی توسط معادن و صنایع وابسته در جنوب کرمان گفت: معادن و صنایع وابسته در منطقه هنوز در مرحله شروع بهکار هستند و بزرگترین مسئولیت اجتماعی هر واحد صنعتی و معدنی حفظ و ایجاد اشتغال است.
وی یکی از بزرگترین معضلات سرمایهگذاری در جنوب را روند فرسایشی استعلامات مربوطه دانست و افزود: کارخانه فروکروم کهنوج در مرحله تخصیص زمین مانده است و روند پاسخگویی به استعلامات سیزدهگانه برای سرمایهگذار خسته کننده است.
مروجفردی درباره انتقادهای مردم و رسانهها از وجود تپه چند ده متری ضایعات مس آلوده به اسید و مشکلات زیستمحیطی مس کاتد جیرفت گفت: دستگاههای متولی باید با آزمایشات مربوطه و تخصصی برای رفع این شائبه زیستمحیطی این کارخانه اقدام کنند و بر اساس گزارشات مربوطه محیط زیست و آزمایشات اداره کل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان این کارخانه هیچگونه مشکل زیستمحیطی ندارد و برای حل مشکل دپوی ضایعات باید زمینی در اختیار سرمایهگذار برای تخلیه این ضایعات اختصاص یابد.