پخش زنده
امروز: -
سالانه ۹۱۱ میلیون متر مکعب از منابع آبی خراسان جنوبی برداشت میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشاره به وجود ۱۳ هزار و ۶۸۳ منبع آبی در این استان گفت: سالانه ۹۱۱ میلیون متر مکعب از این منابع آبی برداشت میشود که بیشترین حجم تخلیه آب زیر زمینی از طریق چاهها است.
سارانی افزود: درصد وابستگی به منابع آب زیر زمینی در استان ۸۸.۷ درصد و درصد وابستگی به آبهای سطحی ۱۱.۳ درصد است در حالی که این اعداد در کشور به ترتیب ۵۵ و ۴۵ درصد است.
به گفته وی خشکسالیهای شدید و متوالی در خراسان جنوبی کمیت و کیفیت آبهای زیر زمینی را کاهش داده است.
وی افزود: خشکسالیها باعث شده به دلیل اضافه برداشت مستمر از منابع آب استان، کسری مخزن تجمعی به چهار میلیارد متر مکعب در سال آبی گذشته برسد.
سارانی با اشاره به برنامه پیشنهادی سند سازگاری با کم آبی در استان گفت: بر اساس این برنامه شرکت آب منطقهای استان ۱۶۴ میلیون متر مکعب، سازمان جهاد کشاورزی ۱۶۳، شرکت آب و فاضلاب استان ۹.۵، سازمان صنعت، معدن و تجارت ۱.۵، سازمان بوستانها و فضای سبز شهر ۰.۹ باید صرفه جویی کنند.
وی گفت: بر اساس میزان حجم صرفه جویی از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۵، سالانه ۲۵.۱۲ میلیون مترمکعب نیاز به صرفه جویی در مصارف خواهد بود.
سارانی افزود: کسری مخزن تجمعی استان از دهه ۶۰ تاکنون چهار میلیارد متر مکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: متوسط افت سطح آب زیر زمینی استان سالانه ۲۶ سانتیمتر است که دشت سده با افت تجمعی ۲۶.۸۴ متر بیشترین افت تجمعی را در استان به خود اختصاص داده است.
وی با توجه به خشکسالی های متوالی و کاهش شدید منابع آبی بر لزوم مدیریت مصرف آب و صرفه جویی در مصرف از سوی مردم و مسئولان تاکید کرد.