پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آبفای استان قم گفت: به دلیل خشکسالی و استفاده غیر معمول خوش نشینها از آب شرب در استخرها و آبیاری باغچهها تامین آب با مشکل مواجه است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آقای حسن بختیاری در نشست خبری با اشاره به بارشهای مناسب در سرشاخههای دز و انتقال آب به قم، وضعیت تامین آب را مناسب دانست و افزود: امسال نسبت به سال قبل برداشت آب از سرشاخههای وضعیت مطلوبی دارد و کیفیت آب شهر قم، رشد مطلوبی یافته است.
وی مصرف سالیانه آب شرب شهر قم را ۱۴۰ میلیون متر مکعب بیان کرد و گفت: در حال حاضر ۷۷ درصد از آب شرب شهر قم از محل سرشاخههای دز و حدود ۲۳ درصد از ۱۳ حلقه چاه دشت علی آباد و ۴۰ چاه شهر قم تامین میشود که به دلیل افزایش برداشت از سرشاخه ها، برداشت از چاههای به حداقل رسیده است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان چالش و مشکل اصلی در تامین آب استان قم را مربوط به روستاها، بخشها و شهرهای تابعه دانست و گفت: با توجه به کاهش بارش ها، وضعیت آب چاههای محلی مناسب نیست و با مشکل تامین آب روستاها و شهرهای تابعه مواجه هستیم.
آقای بختیاری با اشاره به تامین ۵۰ درصدی آب از سرشاخههای دز و ۵۰ درصدی از چاههای شهر در سال گذشته به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگیها افزود: بیشتر مشکلات تامین آب در شهر کهک و بخش خلجستان است و علت این موضوع هم استفاده غیر معمول خوش نشینها در استفاده از آب شرب برای ذخیره آب استخرها و آبیاری باغها و باغچهها در روستاهای این مناطق است.
وی با تاکید بر ضرورت کاهش مصرف آب در فصل گرم سال به منظور مدیریت آب شرب گفت: با کاهش ۱۰ درصدی مصرف آب میتوان چالش تامین آب در روستاها و شهرهای تابعه را برطرف کرد.
بختیاری با تاکید بر پرهیز مردم در استفاده از آب شرب برای آبیاری باغها و باغچههای افزود: در صورت ادامه این وضعیت به دلیل خشکسالیها با مشکل تامین آب شرب روستاها و شهرهای تابعه روبرو میشویم.
مدیر عامل شرکت آبفا با بیان اینکه میانگین سرانه مصرف آب در شهر قم ۲۱۰ لیتر است گفت: میانگین سرانه مصرف آب در کشور ۲۵۰ لیتر برای هر نفر است که شهر قم در مقایسه با سایر کلان شهرها در شرایط مناسب تری قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت آب شرب قم امسال از وضعیت مطلوب و مناسبی برخوردار است؛ افزود: به دلیل افزایش کیفیت آب از همشهریان تقاضا داریم از آب شیرین کنها خانگی به دلیل هدر دادن ۷۰ تا ۸۰ درصدی آب استفاده نکنند.
آقای بختیاری در خصوص وضعیت مصرف آب همشهریان نیز گفت: بر اساس امارها ۷۰ درصد مردم مصرف عادی و معمولی، ۳۰ درصد نیز مصرف غیرعادی و ۱۰ درصد مشترکان هم ۲ برابر الگو آب مصرف میکنند که در صورت ادامه با جریمه مواجه خواهند شد.
مدیر عامل شرکت آبفای قم درخصوص جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب نیز گفت: ۴۲ درصد از شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارد که با توجه به پوشش ۷۰ درصدی کلان شهرهای دیگر قم از میانگین کشور عقبتر است.
وی از تکمیل شبکه فاضلاب در مناطق ۲، ۶ و ۸ خبر داد و افزود: برای تکمیل شبکه فاضلاب در سایر مناطق شهر قم از محل سفر ریاست جمهوری هزار میلیارد تومان اعتبار به منظور تکمیل رینگ اصلی فاضلاب شهر قم اختصاص یافته است.
بختیاری تعداد مشترکان فاضلاب شهر قم را ۳۰۰ هزار اشتراک دانست و گفت: سالانه از این محل ۴۰ میلیون متر مکعب پساب جمع آوری میشود.
وی افزود: برای استفاده پساب ۱۰ و نیم میلیون متر مکعب برای بخش صنعت، ۴ و نیم میلیون متر مکعب برای آبیاری فضای سبز و ۲ و نیم میلیون مترمکعب نیز برای برای بخش جنگلی و منابع طبیعی پیش بینی شده است.
مدیر عامل شرکت آبفای استان قم در خصوص استفاده شهرداری از آب شهری برای آبیاری فضای سبز گفت: سالانه شهرداری ۵ و نیم میلیون مترمکعب آب شرب شهری برای آبیاری فضای سبز شهر استفاده میکند که با هدفگذاری شهرداری، پساب جایگزین آب شرب شهری خواهد شد.