پخش زنده
امروز: -
وبگاه کریدل گزارش داد ایران هدف گزاري کرده است تا تجارت خود را با برزیل به سالانه ۱۰ میلیارد دلار برساند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به krg hc وبگاه کریدل، ایران تلاش میکند تجارت خود را با برزیل به سالانه ۱۰ میلیارد دلار برساند.
به گفته فخرالدین امیریان، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران-برزیل، ایران امیدوار است تجارت دوجانبه با برزیل در سالهای آینده با دو برابر شدن به رقم ۱۰ میلیارد دلار در سال برسد. امیریان در جریان نشست اتاق بازرگانی مشترک ایران-برزیل در ششم ماه ژوئن در تهران که با حضور نمایندگان بانک ها، تجار و مقامات دولتی ایران برگزار شد گفت: در سال ۲۰۲۱ ما به رقم بی سابقه ۶.۵ میلیارد دلار رسیدیم و میزان اوره صادراتی به ۱.۸ میلیون تن رسید ... ما میتوانیم این رقم را به ۱۰ میلیارد دلار برسانیم.
وی همچنین اعلام کرد جمهوری اسلامی قصد دارد در ماههای آینده یک هیئت تجاری بزرگ را به این کشور آمریکای لاتین اعزام کند. رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران-برزیل گفت پس از سالها ما گفتگوهای جامع و مهمی را بین تجار ایرانی و برزیلی برنامه ریزی خواهیم کرد و «تقریبا بدون تردید» دو بانک ایرانی اقدام به گشایش شعب در برزیل به منظور تقویت روابط تجاری خواهند کرد.
این خبر چند روز پس از دیدار حسین امیر عبدالهیان وزیر امور خارجه ایران با مائورو ویرا، همتای برزیلی خود، در حاشیه نشست وزاری کشورهای عضو بریکس در کیپ تاون آفریقای جنوبی منتشر میشود. در این دیدار مقام ایرانی اعلام کرد تهران آماده است طرح جامعی را برای همکاریهای بلند مدت با برزیل تدوین و امضا کند. وی همچنین ضمن قدردانی از حمایت دولت برزیل برای پیوستن ایران به بریکس، تصریح کرد گسترش بریکس موجب «تقویت چند جانبه گرایی» خواهد شد.
وزیر امور خارجه برزیل نیز تصریح کرد در حال حاضر فرصت فوق العادهای برای بهبود روابط دو جانبه وجود دارد. وی همچنین بار دیگر بر مخالفت برزیل با تحریمهای یکجانبه غرب بر ضد ایران تأکید کرد. در ماه آوریل رسانههای ایرانی اعلام کردند ایران به دنبال راه اندازی خط کشتیرانی مستقیم با برزیل است و در نظر دارد اقدام به گشایش دفاتر خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در این کشور آمریکای لاتین کند.
از زمان انتخاب لولا داسیلوای چپگرا به ریاست جمهوری برزیل در ماه ژانویه، این کشور ضمن اتخاذ موضع مستقل در قبال مسائل ژئوپولیتیکی، اقدام به تقویت ائتلافهای «جهان جنوب» نظیر بریکس و اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی کرده است. در اوایل سال جاری برزیل با اجازه دادن به کشتیهای جنگی ایران برای پهلو گرفتن در ریو دو ژانیرو خشم غربیها را برانگیخت. این اقدام تنها چند ماه پس از اخراج سفیر اسرائیل از برزیل رخ داد.