خسارت به محیط زیست و بروز بیماریهای تنفسی نتیجه آتش زدن بقایای گیاهی
مدیر جهاد کشاورزی شوش: آتش سوزی بقایای محصولات کشاورزی علاوه بر خسارت به خاک و محیط زیست، باعث بروز بیمارهای تنفسی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، گودرز بهرامیان با بیان اینکه بخش قابل توجهی از آتش سوزیهای مزارع و درختان حاشیه جاده شوش به اهواز عمدی است، گفت: کلاسهای آموزشی متعددی برای کشاورزان برگزار و آسیب جدی
آتش سوزی مزارع بر میکروارگانیسمهای خاک در کارگروههای آموزشی تشریح شده است.
وی با بیان اینکه آتش زدن کاه و کلش مزارع در این شهرستان با وجود برگزاری کلاسها و کارگاههای آموزشی همچنان ادامه دارد، افزود: این کار سبب تضعیف مواد مغذی موجود در خاک و در نتیجه ضرر به خاک خواهد شد.
بهرامیان هرگونه آتش سوزی کاه و کلش مزارع را ممنوع اعلام کرد و ادامه داد: آتش سوزیهای متعدد بقایای محصولات کشاورزی به ویژه گندم و سرایت این آتش سوزی به درختان حاشیه جاده شوش به اهواز علاوه بر خسارتهای سنگین به خاک و محیط زیست موجب ایجاد بیماریهای تنفسی در منطقه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شوشبا بیان اینکه باید از کاه و کلش به عنوان سرمایه و خوراک دام استفاده شود، اضافه کرد: بخش زیادی از کاه مورد نیاز دامداریهای استانهای مختلف کشور از سوی خوزستان تامین میشود که به دلیل بارندگیهای خوب ماههای اخیر و رکوردشکنی برداشت گندم در کشور، خرید کاه از کشاورزان شوش و خوزستان کاهش یافته که این امر موجب افزایش آتش زدن بقایای گیاهی مزارع شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه تامین امنیت غذایی کشور در گرو کشاورزی پایدار است، گفت: خاک، مهمترین رکن در کشاورزی است و اگر از نظر مواد آلی و میکروارگانیسمهای مورد نیاز آن دچار فقر شود، پایداری در تولید محصول کشاورزی دچار چالش میشود.
در هفتههای اخیر و با پایان فصل برداشت، آتشسوزی کاه و کلش مزارع به صورت تصاعدی در شوش افزایش یافته، این در حالی است که به دلیل بارندگیهای اخیر و وجود مراتع مستعد آتشسوزی و احتمال گسترده شدن آتش در مزارع و مراتع، هرگونه آتش زدن کاه و کلش ممنوع اعلام شده است.
به استناد ماده ۴۵ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع درصورت سرایت آتش از مزارع و باغات مجاور اراضی ملی، متخلف به ۲ ماه تا یکسال حبس محکوم خواهد شد.