پخش زنده
امروز: -
بر اساس آمار سازمان منابع طبیعی از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۹ بیش از ۱ میلیون و پانصد هزار هکتار از مساحت جنگلهای طبیعی کشور کاسته شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیری کارشناس منابع طبیعی میگوید برداشت بی رویه از جنگل ها، تصرفات و تغیر کاربری اراضی و تخریب و تصرف در عرصههای جنگلی کشور از دلایل اصلی این رخداد است.
طبق برنامه ششم، دولت مجاز است با تشویق بخش خصوصی در سطح ۸۱۵ هزار هکتار از عرصههای جنگلی برای احیا و توسعه جنگلها اقدام کند.
لولایی کارشناس منابع طبیعی در رابطه با شناسایی عرصههایی که بخش خصوصی میتواند در آنها فعالیت کند، میگوید: با بررسی و مکان سنجیهای انجام شده بر اساس نقشههای توپوگرافی منطقه، عرصههایی مشخص شده است تا سازمانها، ارگانها و شرکتهایی مردم نهاد که کاشت درخت انجام میدهند در این عرصهها درخت بکارند.
تا کنون از سوی بخش خصوصی در ۱۰ هزار هکتار از عرصههای طبیعی جنگل کاری شده است. دهقان یکی از فعالان درحوزه جنگل کاری میگوید در بیش از ۱۰۰ شهر مختلف فعالیت درختکاری انجام داده ایم از جمله در پارک جنگلی جاجرود که بیش از ۱۵۰ هکتار وسعت دارد بیش از ۶۰ هکتار را زیر کشت نهال برده ایم.
در ۱۸ میلیون ازعرصههای جنگلی کشور ظرفیت جنگل کاری وجود دارد و مشارکت مردم میتواند اهداف کاشت یک میلیارد درخت در کشور را محقق کند.
به گفته کارشناسان، کاشت نهال هم از فرسایش خاک ممانعت میکند و علاوه بر تاثیر در زیبایی طبیعت، هم به کاهش آلودگی هوا منجر میشود.
به گفته پور مقدم مدیر مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی، طی برنامه ششم، ۲۵۵ هزار هکتار جنگل کاری شامل زراعت چوب و توسعه فضای سبز در کشور انجام شده که این مقدار یک چهارم از اهداف برنامه ششم را محقق کرده است.
پور مقدم میگوید ۱۱۰ هزار هکتار از این جنگل کاریها با مشارکت مردم صورت گرفته است.