گشایش اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان بوشهر
اندیشکده حکمرانی استان بوشهر که قرار است بازوی مشورتی برای مرکز پژوهشی مجلس شورای اسلامی باشد، در دانشگاه خلیج فارس بوشهر گشایش یافت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، معاون پژوهشی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این آئین گفت: اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری مرکز پژوهشهای مجلس در راستای تحقق عملی و کارآمد رویکردهای تحولی مجلس یازدهم، اصلاح نظام حکمرانی مبتنی بر چهار اصل کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی اداره امور کشور پایهگذاری شده است.
طهماسب کاظمی افزود: طرح راهاندازی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری در سطح استانها و کلانشهرها به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و تجربه همه صاحبنظران، اندیشمندان و محققان کشور برای مسالهشناسی، معرفی و مدل سازیهای عملیاتی و پیشران در فرآیندهای تصمیمسازی، قانونگذاری و نظارت مبتنی بر رعایت اولویتهای حکمرانی نو و مردمیسازی امور مختلف تصویب شده است.
وی افزود: این شبکه متشکل از نخبگان، دانشگاهیان و خبرگان اجرایی واجد شرایط هر استان به عنوان بازوی مشورتی و کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بوده که با مدیریت غیر متمرکز و استقرار در مراکز استانی، بر اساس دستورالعمل ابلاغی، اهداف مدنظر را محقق میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز گفت: مرکز پژوهشهای مجلس یک ظرفیت بسیار خوب پژوهشی برای بررسیهای کارشناسی به شمار میرود و انفصال این بخش از حوزه نخبگانی استانها بهعنوان یک حلقه مفقوده شناخته میشود.
علی باستین افزود: تا کنون جای این اندیشکدههای حکمرانی و قانونگذاری در استانها با هدف استفاده از ظرفیت نخبگان خالی بوده است.
وی بیان کرد: در نظامهای حکمرانی خوب دولت، نهادهای مدنی و بخش خصوصی سه ضلع مشخص آن به شمار میرود.
معاون استاندار بوشهر عنوان کرد: حوزه نخبگانی ما نباید محدود به دانشگاهها باشد بلکه باید به بخش خصوصی و نهادهای مدنی نیز تعمیم داده و از این ظرفیت استفاده شود.
وی تاکید کرد: مهمترین نتیجه راه اندازی این اندیشکده این است که هم مولفههای حکمرانی خوب را در استان محقق کند و هم از ظرفیت بخش خصوصی و نهادهای مدنی استفاده شود.
باستین تاکید کرد: باید به سمت مردمی سازی حکمرانی حرکت کنیم.
رییس دانشگاه خلیج فارس بوشهر هم با بیان اینکه دانشگاه خلیج فارس ۲۷۰ عضو هیات علمی و در کل استان ۸۰۰ عضو هیات علمی وجود دارد، گفت:، چون دانشگاهها کانون نخبگانی است بنابراین دانشگاه خلیج فارس وظیفه دارد، دانشگاههای استان، نخبگان و خبرگان را دور هم جمع کند تا بازویی مشورتی برای گروه تصمیم گیری در سطح کلان کشور باشند.
محمد مدرسی افزود: استان بوشهر دهمین استان کشور است که دفتر اندیشکده حکمرانی در آن فعالیت خودش را آغاز میکند و در زمره پیشتازان قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: در راستای تحقق عملی و کارآمد رویکردهای تحولی مجلس یازدهم، اعضای اندیشکده بر اساس اصلاح نظام حکمرانی مبتنی بر چهار اصل کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی اداره امور کشور فعالیت میکنند.
دکتر مشایخی رییس بنیاد ایران شناسی بوشهر هم خواستار راهاندازی یک کمیته فرهنگی در این اندیشکده شد تا مسائل فرهنگی و اجتماعی روز نیز مورد بررسی قرار بگیرد.
درپایان این مراسم احکام اعضای اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری به اعضای اندیشکده اعطا شد.