پخش زنده
امروز: -
رایزنی فرهنگی کشورمان در قرقیزستان، صنایع دستی ایران و برخی از منشورات این نمایندگی را در هفتمین دوره «جشنواره بینالمللی حماسه» شهر اوش به نمایش گذاشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هفتمین دوره جشنواره بینالمللی حماسه به مناسبت نود و پنجمین سالگرد تولد چنگیز آیتماتوف و صد و بیست و پنجمین سالگرد مختار اوئزوف، با حضور مسئولان دولت و مجلس قرقیزستان و گروهها و نمایندگان محافل علمی از کشورهای مختلف؛ در میدان مرکزی شهر اوش قرقیزستان افتتاح شد.
افتتاحیه دهکده قومی «کوچو قرقیز»، نمایشگاه جانبی، برگزاری مسابقه لباسهای قومی و برگزاری بازیهای ملی و سمپوزیوم علمی از دیگر برنامههای این جشنواره بود.
جشنواره حماسه از سال ۲۰۰۶ به ابتکار وزارت فرهنگ، اطلاعات و گردشگری جمهوری قرقیزستان به عنوان یکی از راههای ابتکاری برای حفظ میراث حماسی جهانی برگزار میشود.
داستان سرایی قدیمیترین گونه هنر عامیانه و شفاهی بسیاری از مردمان است. این نوع خلاقیت منحصر به فرد، سنتهای اسطوره سازی، راههای انتقال ارزشهای معنوی و اخلاقی از نسلی به نسل دیگر است که ارزشهای معنوی و اخلاقی ملی مردمان جهان را به روزگار ما رسانده است.
متون نادر افسانهها حاوی سنتهای اجتماعی و اخلاقی و معنوی ملل است. هر ملتی با دقت ریشهها، سنتها و تاریخ خود را حفظ میکند. انتقال این سنتها به نسل بعدی وظیفه هر کشور متمدنی است.
امسال مهمانانی از آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، گرجستان، قزاقستان، روسیه، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه، ایران، پاکستان، فرانسه، سوئد، اسپانیا، ژاپن، مغولستان، آمریکا، استونی، لتونی و هند برای شرکت در جشنواره بین المللی حماسه به اوش آمدند.
معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی در شبکه تلویزیونی اوش تی وی
رایزنی فرهنگی کشورمان در قالب برگزاری روزهای فرهنگی ایران در اوش و با هدف معرفی توانمندیهای هنرمندان ایرانی ، اقدام به شرکت و برپایی غرفه رایزنی فرهنگی ایران و نمایش اقلام و محصولات فرهنگی و صنایع دستی و برخی از منشورات رایزنی در جشنواره حماسه کرد که با استقبال بازدیدکنندگان روبرو شد.
ابوذر طوقانی، رایزن فرهنگی ایران نیز ضمن حضور در این مراسم با شبکه تلویزیونی اوش تی وی مصاحبه و توضیحاتی درباره صنایع دستی ایران و فرهنگ و تمدن ایرانی ارائه کرد.
همچنین، خانم فیروزه مدیر خراسانی از مشهد مقدس که با ارائه مقالهای در بخش سمپوزیوم علمی این جشنواره پذیرفته شده بود، در مراسم حضور داشت و مقاله خود را ارائه کرد.
در خلال برگزاری این برنامه از سوی یک مؤسسه دولتی در حوزه صنایع دستی و گردشگری از رایزنی فرهنگی برای شرکت در نمایشگاه صنایع دستی در آگوست سال جاری در اوش دعوت شد.
همچنین در این جشنواره؛ اتحادیه (صنف) صنعتگران جاده بزرگ ابریشم شهر اوش در نامهای رسمی، برای توسعه صنعتگری شهر اوش، در حوزه آموزش میناکاری، سفالگری، نگارگری روی شیشه و دیگر هنرهای سنتی، به رایزنی فرهنگی کشورمان پیشنهاد همکاری و درخواست اعزام استاد برای این دورهها ، داد.
گفتنی است؛ جشنواره جهانی حماسه ۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت در دو بخش رژه تنوع فرهنگی و نشست علمی در شهر اوش برپا شده بود.