پخش زنده
امروز: -
زنجیره اعتصابها در انگلیس که از سال پیش آغاز شده است همچنان با حلقههای جدید ادامه یافته است و شماری از کارکنان رسانه دولتی انگلیس، بی بی سی نیز در اعتراض شرایط جاری و حذف برخی فعالیتهای این رسانه باردیگردست به اعتصاب میزنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، سازمان بی بی سی که از ماهها پیش به علتهای مختلف از جمله کاهش هزینه اعلام کرده در پی حذف برخی برنامهها از جمله برنامههای کم مخاطب است تصمیم گرفت یک رادیوی محلی دیگر را تعطیل کند و همین موجب شد شماری از کارکنان رادیوهای محلی و تلویزیون منطقهای و بخش برخط بی بی سی دومین بار از ماه مارس اعتصاب ۴۸ ساعته را درروزهای ۱۷ و ۱۸ خرداد امسال هفتم و هشتم ژوئن برنامه ریزی کنند.
شماری از کارکنان بی بی سی نیمه ماه مارس گذشته برابر با ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ و هم زمان با ارائه لایحه بودجه سال مالی جدید انگلیس از جانب دولت به پارلمان دست از کار کشیده بودند.
پیشتر نیز اخباری مبنی بر اعتصاب کارکنان بی بی سی در ایرلند شمالی منتشر شده بود.
اتحادیه ملی روزنامهنگاران انگلیس (NUJ) با انتقاد از مدیران بی بی سی اعلام کردند اجرای تصمیم در میانه بحران هزینههای زندگی به اخراج شمار زیادی از کارکنان بیبیسی منجر میشود.
این اتحادیه در حمایت از کارکنان در معرض اخراج بی بی سی و با انتقاد از رویکرد این رسانه دولتی انگلیس، کاهش برنامههای ایستگاههای رادیوی محلی بی بی سی از بیش از صد ساعت در هفته به چهل ساعت را تصمیمی نادرست و غیر قابل قبول دانست و تجدید نظر درباره ان را خواستار شد، اما مقامات بی بی سی گفته اند ناگزیر به انجام انند.
رادیوی بی بی سی فارسی نیز که از سال ۱۳۱۹ فعالیت خود را اغاز کرده بود ششم فروردین امسال و پس از حدود ۸۳ سال تعطیل شد. بی بی سی فارسی زیر نظر وزارت امور خارجه انگلیس فعالیت میکند که سرویس جاسوسی خارجی انگلیس امای سیکس نیز زیر نظر همین وزارتخانه است.
مقامات سرویس جهانی بی بی سی اعلام کردند با اجرای این تصمیم سی میلیون پوند از هزینههای بی بی سی کم میشود.
چالش کارکنان بی بی سی با مقامات این رسانه دولتی در حالی است که نظر سنجیها از کاهش میزان اعتماد و توجه به این رسانه در میان مخاطبان و شهروندان انگلیسی حکایت دارد.
چندی پیش نشریه تایمز در گزارشی تحقیقی نوشت: شمار زیادی از مخاطبان بی بی سی نسبت به این رسانه بی اعتماد شده اند و نیمی از شهروندان انگلیسی میگویند این رسانه از ارزشها و دیدگاههای انان درباره وقایع مختلف نمایندگی نمیکند و ارزش تماشا ندارد.
در ماههای اخیر شمار زیادی از تظاهرات ضد سیاستهای دولت از برابر بی بی سی اغاز شده است.
از حاضران در این تظاهرات درباره علت اغاز اعتراضشان ازبرابر بی بی سی پرسیدیم که اغلب انان گفتند بی بی سی در حالیکه به طور مستقیم یا غیر مستقیم با پول مردم اداره میشود، اما صرفا مجری سیاستهای دولت است و به خواستههای مردم کاملا بی توجه است و از دیدگاههای مردم نمایندگی نمیکند.
یکی از تظاهراتی که از برابر بی بی سی اغاز شد، تظاهرات قشرهای مختلف مردم و فعالان ضد جنگ و هواداران صلح در سالگرد جنگ اوکراین بود.
حاضران در این تظاهرات میگفتند در حالیکه مردم صلح میخواهند بی بی سی در اقدامی بی شرمانه همپای دولت به اتش جنگ در اوکراین میدمد و صدای بلند مردم را در تلاش برای توقف جنگ و برقراری صلح به جای دمیدن در اتش ان، نادیده میگیرد و به همین علت تظاهرات خود را به عنوان اعتراض به رویکرد بی بی سی از برابر ساختمان ان اغاز کرده اند.
تظاهرات سالگرد نکبت اسراییل (سالگرد تاسیسی رژیم صهیونیستی) یکی دیگر از تظاهراتی است که شنبه گذشته از برابر بی بی سی آغاز شد.
برگزار کنندگان این تظاهرات گفتند در اعتراض به سیاستهای رسانهای بی بی سی در حمایت از رژیم صیهونیستی ونادیده گرفتن قتل زنان و مردان و کودکان فلسطینی و نیز رویکرد توجیه گرانه این رسانه از جنایات اسراییل سبب شده است انان تظاهرات خود را از برابر بی بی سی آغاز کنند.
افزایش انتقادها از بی بی سی، افکام، نهاد ناظر بر فعالیتهای رسانهای انگلیس را بر ان داشت تا درباره رفتار رسانهای بی بی سی بررسی کند که نتیجه ان نشان داد از نظر رعایت اصول بیطرفی، بی بی سی در مقایسه با رقبای داخلی خود همچون شبکه آی تی وی، شبکه چهار، شبکه پنج و شبکه اسکای نیوز ضعیفترین عملکرد را داشته است.
موسسه نظر سنجی یوگاو نیز پیشتر در گزارشی اعلام کرد ۴۴ درصد مردم انگلیس میگویند بی بی سی ارزشهای انان را نادرست منعکس میکند و ۵۴ درصد مردم هم معتقدند بی بی سی اصل بی طرفی را در اخبار و گزارشهای خود رعایت نمیکند.