«سیاستگذاری تنوع فرهنگی» اصلیترین ماموریت کشور
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور سیاستگذاری تنوع فرهنگی» در ایران را از اصلیترین ماموریتهای کشورمان دانست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما سید مجید امامی در نشست تخصصی جایگاه تنوع فرهنگی در تمدن ایرانی-اسلامی که امروز ۲۷ اردیبهشت در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، افزود: یونسکو از سال ۲۰۰۳ برای مقابله با رویکرد همگونسازی فرهنگی که گفتمان صنعتی شدن و مدرنیته کردن جهان است، به تنوع فرهنگی توجه کرد، همگونسازی به نفع نظام سرمایهداری است تا بتوانند مخاطبان و مصرف کنندگان را برای پذیرفتن سوغات و کالای به ظاهر فرهنگی و یکتاهمگونشده خود، از پوشاک، خوراک، زبان، ذایفه و حتی روابط یکسان، آماده کند.
وی گفت: تنوع فرهنگی به معنای زندهشدن اقتصاد، سیاست و فرهنگهای ملتهاست، حس استقلال فرهنگی است، ماهیت استقلالخواهی قانون اساسی ایران، ما را به سمت تنوع فرهنگی هدایت میکند و به هراس ما پایان میدهد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: سیاستگذاری فرهنگی و پیگیری تنوع فرهنگی دو کارکرد مهم دارد هم به تقویت تنوع در عین وحدت منجر میشود و هم برای ارایه تصویر ایران به جهانی که گرفتار همگونسازی فرهنگی شده، بسترسازی میکند.
امامی تاکید کرد: ایران باید به عنوان کشوری که تنوع فرهنگی را به هر سطحی پاسداری میکند، گفتو گوی مفصلتری با جهان باید آغاز کنیم، متاسفانه سیاستهای ایرانهراسی و تبلیغات دروغین رسانهای فرهنگهای دینی را مغایر و مخالف تنوع فرهنگی و زیست پایدار اقوام معرفی میکند، که باید با این القای رویکرد انحرافی برای افکار عمومی جهان نسبت به ایران مقابله کنیم. نظام دیپلماسی عمومی ما در این زمینه باید فعالتر عمل کند.