به همت جمعی از دانش آموزان جشنواره و نمایشگاه غذای سالم در دبیرستان عفاف و بنت الهدی لیکک برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، در این جشنواره که با شعار زندگی سالم و غذای سالم برگزار شد ۱۰ گروه دانش آموزی و فرهنگیان بهمئی در تهیه و پخت غذاهای سالم با هم رقابت کردند. استفاده از غذاهای سالم بومی و محلی مانند آش کارده، آش دوغ، نان کلگ از جلوههای این نمایشگاه است. مسعود فرحبخش، مدیر آموزش و پرورش بهمئی، در حاشیه بازدید از این نمایشگاه غذایی گفت: دانش آموزان در طول سال تحصیلی بیشترین ساعات وقت خود را در مدارس میگذارند و توجه به تغذیه آنها و سلامت غذایی مهم است. رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی از برگزاری برنامههای مختلف با موضوع تغذیه سالم با همکاری آموزش و پرورش خبر داد و گفت: از آنجایی که دانش آموزان در حال رشد هستند و یک سوم ساعات روز را در مدرسه سپری میکنند، وعده غذایی سالم از اهمیت زیادی دارد . هاشم طاهری با بیان اینکه، دانش آموزان باید سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده را در طول روز داشته باشند افزود: مصرف لبنیات بهویژه شیر کم چرب برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن دانشآموزان ضروری است و خوردن تخم مرغ به دلیل وجود پروتئین و فسفر میتواند نقش اساسی در حفظ سلامت و درمان ضعف فکری داشته باشد. الهام پورمقدم کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی هم با بیان اینکه، صبحانه یکی از وعدههای غذایی بسیار مهم دانش آموزان است که در سلامت جسمی و فکری آنها نقش موثر دارد افزود: نخوردن صبحانه باعث میشود قند خون دانشآموزان پایین آمده و آنان توانایی یادگیری در مطالب درسی را نداشته باشند. وی با بیان اینکه دانش آموزانی که در مدرسه چیپس و پفک استفاده میکنند، سیری کاذب در آنها ایجاد می شود ادامه داد: بهتر است به جای این خوراکیها از میوههای خشک مانند انجیر خشک، توت خشک، برگه زردآلو و هلو، انواع مغزها از جمله بادام، پسته، گردو به عنوان میان وعده در مدرسه استفاده شود. کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان بهمئی گفت: خوراکیهای مجاز بوفه مدارس نیز باید شامل انواع کیک، کلوچه و بیسکویتهای ساده و بدون کرم و ساندویچهای سالم مانند پنیر و نان باشد همچنین نوشیدنیهای شیرین مانند آبمیوههای مصنوعی برای دانش آموزان به عنوان میان وعده در ساعات حضور در مدرسه توصیه نمیشود. الهام پور مقدم ادامه داد: مصرف سبزیجات، صیفی جات و میوهها به عنوان میان وعده برای دانش آموزان بسیار توصیه میشود، زیرا میتوانند به عملکرد فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن کمک کند. در شهرستان بهمئی ۱۰۰ دانش آموز به عنوان سفیران سلامت به دیگر دانش آموزان در خصوص تغذیه سالم آموزش میدهند.