طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی+ فیلم
باقلا قاتق یکی از انواع خورش های ساده و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای شمال کشور می باشد.
به گزارش
سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، خورش باقلاقاتق یکی از خورشت های پرطرفدار است و میتوانید آن را با نان میل کنید، اما در شمال کشور با کته خوش عطر شمالی و ماهی کفال، ماهی کولی یا ماهی دودی سرو می شود.
مواد لازم باقالی قاتق برای چهار نفر:
طرز تهیه باقالی قاتق:
. ابتدا باقالی خشک را ۵ الی ۶ ساعت قبل (معمولا یک شب تا صبح) را در آب خیس کرده تا پوست آن به راحتی جدا شود. سپس پوست آن را جدا کرده و میشوریم. روغن را در یک قابلمه داغ نموده و سپس باقالی و سیر خشک خرد شده یا رنده شده را در آن تفت میدهیم.
بعد از کمی تفت دادن شوید خشک و نمک- فلفل- زردچوبه را اضافه کرده و کاملا هم میزنیم و در روغن تفت میدهیم. وقتی کاملا بخار جمع شد.
.۲ لیوان آب ولرم را به قابلمه اضافه کرده و میگذاریم تا باقالیها پخته شوند. (دقت شود که باقالی له نشود.) در آخر تخم مرغها را در خورش میشکنیم و در ظرف را میگذاریم تا خورش یک جوش بخورد و تخم مرغها ببندد.
نکات مهم:
*. تخم مرغها را بعد از شکستن در خورش نباید هم زد. کافیست کمی زرده آن را شل کنید تا به همان شکل کامل ببندد. میتوان از تخم مرغ به تعداد نفرات در این خورش استفاده کرد. میتوان به جای شوید خشک، از شوید تاز ه خرد شده در این خورش استفاده کرد. عطر و طعم بهتری خواهد داشت. بجای سیر خشک هم میتوان از برگ سیر تازه خرد شده استفاده نمود. در خطه شمال کشور این غذا را به همراه چلو یا کته، سیر ترشی، ماهی شور و زیتون پرورده سرو میکنند.
خواص شوید:
. به طور طبیعی تنظیم کننده انسولین به حساب میآید.
. ناراحتیهای مربوط به قاعدگی را برطرف میکند.
. برای درمان ناراحتیهای تنفسی موثر است.
. آنتی اکسیدان موجود در آن با سرطان مقابله میکند.
. با اثر وابسته به مقدار مصرف باعث کاهش کلسترول تام، کاهش LDL، افزایش HDL و کاهش تری گلیسرید TG میگردد.