پخش زنده
امروز: -
روشهای زیادی برای تهیه ماست وجود دارد که از موادی مانند پنیر، خمیر مایه، پودر مایه ماست یا حتی بدون هیچ یک از این مواد میتوان ماست خانگی طبیعی و خوشمزه تهیه کرد.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، برای درست کردن ماست خانگی حتماً نباید از مایه ماست استفاده کنید. شما میتوانید به روشهای مختلفی ماست درست کنید و با اضافه کردن مواد دیگر به جای مایه ماست، یک ماست شیرین، خوش طعم و خانگی آماده کنید. در اینجا با یک روش تهیه ماست بدون استفاده از مایه ماست آشنا می شوید.
طرز تهیه ماست با پنیر
میتوانید با استفاده از پنیر، ماست خانگی تهیه کنید یا ماست خانگی را با اضافه کردن پنیر به شیر مایه بزنید. در این روش، نیازی به استفاده از مایه ماست نیست و تنها با استفاده از شیر و پنیر، ماست خانگی سفت و خوشمزهای تهیه میشود. با این حال، برای تهیه درست ماست، باید به اصول بستن و مایه زدن ماست با پنیر توجه کنید.
برای مایه زدن ماست با پنیر، شما نیاز به شیر، پنیر و یک قابلمه دارید. ابتدا، شیر را در قابلمه روی حرارت متوسط بجوشانید و سپس حرارت را به حالت ملایم تنظیم کنید تا شیر سر نرود.
بعد از حدود ۵ دقیقه، مقداری از شیر را حدود نصف لیوان برداشته و در یک کاسه یا لیوان ریخته، اجازه دهید شیر به دمایی مثل دمای بدن برسد که حدود ۴۰ درجه سانتی گراد است.
سپس پنیر را با چنگال له کرده و به لیوان شیر اضافه کنید. با استفاده از چنگال یا مخلوط کن، شیر و پنیر را هم بزنید تا پنیر در شیر حل شود.
وقتی کل شیر به دمای بدن رسید، شیر را در ظرف مورد نظر خود بریزید و در جایی که حرکت و تکان خوردن ظرف وجود ندارد، قرار دهید.
سپس مایه پنیر یا همان پنیر له شده را به آن اضافه کنید و مایه را در شیر حل کنید. بهتر است مایه زدن را به مدت چند دقیقه انجام دهید تا مایه به خوبی در شیر حل شود و ماست شما آماده بستن شود.
برای جلوگیری از شل شدن مایه پنیر، روی ظرفی که حاوی شیر و پنیر است، یک بشقاب را که در یک پارچه پیچیده شده یا دمکنی دارد، قرار دهید. استفاده از پارچه یا دمکنی باعث میشود قطرات آب تقطیر شده دوباره داخل شیر نریزد و مایه پنیر شل نشود.
پس از قرار دادن بشقاب یا دمکنی بر روی ظرف حاوی شیر و مایه پنیر، بدون تکان دادن آن را در دمای محیط حدوداً ۵ تا ۶ ساعت قرار دهید.
پس از اینکه ماست خود را گرفت، ظرف را بدون تکان دادن محتویات آن به یخچال منتقل کنید. همچنین، پارچه دور ظرف و درپوش یا دمکنی روی ظرف را هم بردارید. به ماست اجازه دهید تا سرد شود و سفتی آن افزایش یابد.
نکات مهم برای بهتر شدن ماست خانگی بدون مایه ماست
مایه زدن ماست با پنیر چه مزایایی دارد؟
در صورتی که برای مایه زدن ماست از پنیر استفاده کنید، ماست هم خوش طعمتر میشود و هم بافت سفت تری پیدا میکند. علاوه بر این، به خاطر این که پنیر دارای لاکتیک است، ماستی که با پنیر درست میشود، ترش نخواهد شد. همچنین احتمال کپک زدن ماست یا خراب شدن زود هنگام آن، بسیار پایین است