پخش زنده
امروز: -
در طرح تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی در خوزستان ۲۶ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی مشکوک ضبط شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،مدیرکل دامپزشکی استان گفت: بالغ بر ۲۶ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی مشکوک در ۵۳ روز اجرای طرح تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در این استان ضبط شد.
عسکری فرد افزود: این فرآوردههای خام دامی در جریان ۱۷هزار مورد بازرسی از مراکز تحت نظارت ادارهکل دامپزشکی استان خوزستان ضبط موقت، و نمونهبرداری شده و نمونههای اخذ شده برای تعیین تکلیف این فرآوردهها به آزمایشگاه ارسال گردید.
وی اظهار داشت: بیش از ۷ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی ناسالم در این مدت از مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده خام دامی در این استان کشف و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
وی خاطرنشان کرد: در طی این ۵۳ روز ۱۰ واحد عرضه فرآورده خام دامی به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی نگهداری و عرضه با حکم قضایی در سطح استان پلمب گردید.
عسکری فرد ادامه داد: بالغ بر ۹۳ هزار راس دام و سبک تحت نظارتهای بهداشتی دامپزشکی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در کشتارگاههای خوزستان کشتار و ۲هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز از کشتار این دامها استحصال و وارد بازار مصرف گردید.
مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان با اشاره به ضبط تعداد ۷۹ راس لاشه دام سبک و سنگین بیمار در کشتاگاههای تحت پوشش عنوان کرد: دو هزار و ۹۷۳ کیلوگرم گوشت و آلایش خوراکی در این مدت به دلیل وجود ضایعات مرضی و
بیماری در کشتارگاههای این استان ضبط، معدوم و از چرخه مصرف خارج شد.
عسکری فرد همچنین از تولید ۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت مرغ طی ۵۳ روز اجرای طرح تشدید کنترل و نظارتهای بهداشتی ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در استان خبرداد و اظهارداشت: این میزان گوشت از کشتار بیش از ۵۲ میلیون قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی استان استحصال شد.
وی به ۱۷ هزار و ۲۶۷ قطعه طیور ضبطی در کشتارگاههای طیور استان اشاره و اضافه کرد: ۲۸ هزار و ۵۲۵ کیلوگرم لاشه طیور در این مدت به دلیل ضایعات مرضی در کشتارگاههای طیور استان مرکزی ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
عسکری فرد تصریح کرد: طرح ویژه نوروزی و ماه مبارک رمضان نظارت بر فرآوردهای خام دامی از روز شنبه ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۱ در این استان آغاز گردید و پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ پایان یافت که در این طرح ۴۸ اکیپ متشکل از ۸۴ نفر از کارشناسان و بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان و ۴۰ نفر از ناظرین شرعی بر کشتار دام و طیور در حال فعالیت بودند.
مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان به شهروندان توصیه کرد: در هنگام خرید فرآوردههای خام دامی به برچسب مشخصات (تاریخ تولید و انقضاء) و مهر دامپزشکی دقت کنند و هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی شهرستان را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به ادارهکل دامپزشکی برای پیگیری کارشناسان دامپزشکی اطلاعرسانی کنند.