پخش زنده
امروز: -
سرپرست دامپزشکی استان همدان گفت: تاکنون هیچ مورد مثبتی از تب کریمه کنگو دراین استان همدان ثبت و گزارش نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ امیر حسین نقی پور با اشاره به اینکه با اقدامات پیشگیرانه، خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از تب کریمه کنگو در استان همدان ثبت و گزارش نشده است. گفت: تب کریمه کنگو که در انسان بسیار کشنده و خطرآفرین است و در فصل گرما بروز میکند در دام بدون علامت بوده و تنها بیاشتهایی و تب به همراه دارد.
او افزود: شهروندان از ذبح دام در خارج از کشتارگاهها خودداری کنند و به هیچ عنوان گوشتهای بدون مهر دامپزشکی را خریداری نکنند ضمن اینکه اگر کسی هدف ادای نذر و قربانی دارد میتواند از طریق سامانه ۱۵۱۲ با نظارت مجموعه دامپزشکی ذبح دام خود را انجام دهد.
سرپرست دامپزشکی استان همدان تصریح کرد: تشخیص تب کریمه کنگو از سوی انسانهای عادی غیر قابل تشخیص بوده، اما همین ویروس در انسان کشنده و بسیار واگیر دار است.
او تاکید کرد: دامداران و تیمهای واکسیناسیون دامپزشکی در صورت مشاهده کنه از ارتباط مستقیم دست با کنه خودداری کرده و اقدامات سم پاشی را انجام دهند.
سرپرست دامپزشکی استان همدان گفت: این بیماری ویروسی بوده و با خوردن گوشت آلوده و از طریق کنه منتقل میشود، بنابراین باید نسبت به ذبح دامهای غیر مجاز آگاه باشیم و شهروندان از خریدن گوشت بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند.
او افزود: دامداران نیز باید هنگام مشاهده کنه بر روی دام، کنه را با دست به صورت مستقیم از بین نبرند، همچنین اقدام به سم پاشی محیط نگهداری دام کنند که در این راستا با برنامه ریزیهای لازم انجام شده سم پاشی و ضدعفونی بدن دام و اماکن دامی توسط مجموعه دامپزشکی در حال انجام است.
سرپرست دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه تمامی کشتارگاههای سنتی در استان جمع آوری شده و اکنون شش کشتارگاه صنعتی در سطح استان فعالیت دارند، گفت: تمامی کشتارگاههای استان مجهز به سیستم پیش سرد هستند و گوشتهای تهیه شده از ذبح دام در این محیط به مدت ۲۴ ساعت در داخل این سالن باقی میماند که ph گوشتهای مورد نظر به علت ماندن در سرما کاهش یافته و به این ترتیب بسیاری از میکروبها و ویروسهای گوشت از بین میرود.
نقی پور با بیان اینکه شهروندان گوشتهای دارای مهر دامپزشکی را با اطمینان خاطر خریداری کنند، گفت: تمامی کشتارگاههای استان باقی ماندن گوشتهای تهیه شده در سیستم پیش سرد را رعایت میکنند و به این ترتیب بسیاری از میکروبها و ویروسهای گوشت از بین میرود.