پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، تغییر فرآیند معاینات پزشکی زائران حج تمتع 1402 را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدعلی مرعشی؛ رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره تغییر فرآیند معاینات پزشکی در حج پیش رو اظهار کرد: در دورههای قبل متناسب با تعداد زائران در کل کشور، پزشکانی برای معاینه زائران و اعزام به سفر حج انتخاب میشدند، اما امسال با تغییر رویه از مجموع پزشکانی که به حج رفته بودند درخواست کردیم که در صورت تمایل زائران را معاینه و هزینه معاینات را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه این تغییر رویه موجب شد که پزشکان بیشتری در جریان معاینات پزشکی قرار بگیرند، افزود: معاینات پزشکی زائران در سال ۱۴۰۲ با همکاری بیش از ۴۵۰ پزشک آغاز شد و همچنان در حال انجام است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر یادآوری کرد؛ این تعداد پزشک به سفر حج مشرف نخواهد شد، اگر میخواستیم به روش سالهای قبل عمل کنیم میبایست ۲۱۶ نفر کار معاینات را انجام دهند، زیرا تعداد پزشکانی که امسال به حج اعزام میکنیم همین تعداد ۲۱۶ نفر است.
مرعشی گفت: امسال، ۳۷۵ نفر در قالب کادر درمان به حج تمتع اعزام خواهند شد.
وی درباره ارائه خدمات درمانی به زائران در مدینه و مکه افزود: با توجه به اینکه اسکان زائران در مدینه بیشتر از ۵ روز نیست بیمارستان در مدینه همانند سال قبل تعریف نشده و در صورت لزوم از خدمات درمانی کشور میزبان استفاده خواهد شد، اما در مکه علاوه بر درمانگاهها و مطبها خدمات درمانی در بیمارستان این مرکز ارائه خواهد شد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت اضافه کرد: در شهر مدینه، ۳ مرکز طبی به همراه ساختمان رئیسی به زائران خدمات پزشکی ارائه خواهند داد که این خدمات مربوط به درمانهای سرپایی است.
مرعشی اظهار کرد: در مدینه امکان بستری بیمار در مراکز درمانی خودمان را نداریم، اما در صورت نیاز به بستری شدن بیمار، با توافقهای انجام شده این کار در بیمارستانهای سعودی انجام خواهد شد.
وی به این نکته هم اشاره کرد که کاهش نفرات کادر درمان منجر به افزایش ظرفیت اعزام زائران شده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به تخصص پزشکان اعزامی گفت: ترکیب پزشکان اعزامی به حج ۱۴۰۲ شامل عمومی و تخصصهای داخلی، طب اورژانس، زنان، ارتوپدی، عفونی، قلب و روانپزشکی است.