پخش زنده
امروز: -
سرپرست معاونت سلامت ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی: ضایعات گوشت مرغ از جمله پر، استخوان، روده و خون در فرآیند استحصال به پودر گوشت تبدیل میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ سرپرست معاونت سلامت ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: شش کشتارگاه طیور استان مرکزی روزانه از ظرفیت لازم برای تبدیل ۱۰ تن ضایعات گوشت طیور به پودر گوشت را دارند و روزانه ۶۰ تن ضایعات و فرآوردههایی که در کشتارگاههای طیور استان از چرخه مصرف انسانی خارج میشود، به پودر گوشت تبدیل میشود.
سلمان نژاد درباره تولید یک تن پودر گوشت از هر سه تن ضایعات گوشت طیور در کشتارگاههای استان مرکزی، افزود: روزانه ۲۰ تن پودر گوشت در کشتارگاههای طیور استان تولید میشود.
او خاطرنشان کرد: ضایعات گوشت مرغ از جمله پر، استخوان، روده و خون در فرآیند استحصال در حوضچههایی جمعآوری و از طریق مارپیچهایی به دیگ پخت منتقل میشوند.
سرپرست معاونت سلامت ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: این مواد با دمای ۱۸۰ تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد و فشار ۲ و نیم تا ۲ بار در داخل دیگ به چرخش درآمده و تبدیل به خمیر میشود و پس از تغییر حالت این مواد به شکل خمیر از دیگ خارج و در دمای ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه سانتیگراد به مدت پنج ساعت این مواد از حالت نرم به حالت جامد تغییر حالت میدهند.
سلمان نژاد اضافه کرد: مواد جامد تولید شده در محلی پهن و در معرض هوای آزاد قرار میگیرد و یا با دمیدن هوا این مواد خشک شده و در مرحله بعد، آسیاب و به صورت پودر میشوند.
او عنوان کرد: پودر گوشت تولید شده، بستهبندی میشود و در دامداریها و مراکز پرورش آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد.
سرپرست معاونت سلامت ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: پودر گوشت طیور در راستای جلوگیری از انتقال بیماریهای طیور در دامداریها و پودر گوشت دام در مرغداریها به صورت متقاطع استفاده میشود.
او افزود: دارا بودن منبع غنی کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، سدیم و منیزیم، ویتامینهای A، E، B ۱۲، B، کولین، ریبوفلاوین، نیکوتین آمید و اسید آمینه، از مهمترین فواید پودر گوشت است.
سلمان نژاد گفت: برخورداری از طعمهای غنی و اصیل، بدون افزودنی اضافی، اختلاط آسان با سایر مواد و گزینه ارگانیک قابل دسترس نیز از دیگر مزیتهای پودر گوشت است و عمر مفید این ماده غذایی برای حیوانات حداقل دو سال بعد از تاریخ تولید است.