پخش زنده
امروز: -
اولین اقدام امام حسين(ع) در پاسخ به نامه های کوفیان، فرستادن مسلم به کوفه بود. امام او را مورد خطاب قرار داد و فرمود: اگر مشاهده کردی که مردم یکپارچه متمایل به بیعت من هستند، بسرعت خبر آن را به من برسان تا من بر حسب آن عمل کنم.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، پس از دعوت کوفیان از امام حسین اولین اقدام امام حسين علیه السلام در پاسخ به نامه های کوفیان، فرستادن مسلم به کوفه بود.
امام او را مورد خطاب قرار داد و فرمود: «اگر مشاهده کردی که مردم یکپارچه متمایل به بیعت من هستند، بسرعت خبر آن را به من برسان تا من بر حسب آن عمل کنم».و ارسال نامه هاى بى شمار براى وى و درخواست از آن حضرت جهت رفتن به کوفه و بر عهده گرفتن رهبرى قیام بر ضد یزید بن معاویه، آن حضرت، پسرعمویش مسلم بن عقیل علیه السلام را با نامه اى به سوى کوفیان اعزام کرد.
مسلم بن عقیل علیه السلام در پانزدهم ماه مبارک رمضان سال ۶۰ قمرى از مکه معظمه خارج گردید و از آن جا به مدینه منوره رفت و پس از تجدید دیدار با خانواده خویش و زیارت قبر شریف پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم و وداع با آن مضجع مطهر، به سوى کوفه حرکت کرد و در روز پنجم شوال همان سال وارد شهر عظیم کوفه گردید و در خانه مختار بن ابى عبیده ثقفى، که از شیعیان مبارز و از مخالفان سرسخت بنى امیه بود، سکونت گزید.
شیعیان مخلص وانقلابیون کوفه، که از حضور مسلم بن عقیل علیه السلام، به عنوان نماینده و سفیر امام حسین علیه السلام در این شهر آگاه شدند، دسته دسته به سوى وى شتافته و به وى خیر مقدم گفتند. هنگامى که گروهى از آنان در حضور مسلم علیه السلام اجتماع مى کردند، وى نامه امام حسین علیه السلام را براى آنان مى خواند و مردم به خوبى گوش فرا داده و از شوق دیدار قریب الوقوع آن حضرت، گریه مى کردند.
پس از آمادگى نسبى مردم، مسلم بن عقیل علیه السلام از آنان براى امام حسین علیه السلام بیعت گرفت و تعداد هیجده هزار تن از انقلابیون کوفه، در نخستین روزهاى ورود مسلم، با وى بیعت کردند. مسلم بن عقیل علیه السلام، نامه اى به محضر امام حسین علیه السلام نوشت و آن حضرت را ازوضعیت کوفه و بیعت مردم با وى، با خبر گردانید و از امام حسین علیه السلام درخواست نمود، که به سوى کوفه حرکت کند، تا شخصاً رهبرى مردم را بر عهده گیرد.
از آن سو، هواداران بنى امیه و طرفداران یزید بن معاویه، همانند عبدالله بن مسلم حضرمى، عمارﺓ بن عقبه و عمر بن سعد، که از صاحب نفوذان کوفه بودند، براى یزیدبن معاویه، نامه هایى به شام ارسال کرده و او را از وضعیت کوفه و بیعت شیعیان بامسلم بن عقیل علیه السلام آگاه نمودند و از وى درخواست کردند که به جاى نعمان بن بشیر، عاملوى در کوفه، که با قیام مسلم بن عقیل علیه السلام برخورد جدى نمى کند، شخص دیگرى بفرستد که داراى عزمى قوى و اراده اى راسخ باشد و در برخورد با مخالفان حکومت، شدت و خشونت به خرج دهد.
یزید بن معاویه، پس از مطالعه نامه هواداران خود در کوفه و مشورت با سرجون مسیحى، تصمیم گرفت عبیدالله بن زیاد، عامل خویش در بصره را با حفظ سمت، به حکومت کوفه نیز منصوب کند، تا با قساوت و شدتى که در وى وجود دارد، قیام مسلم بن عقیل علیه السلام و شیعیان و محبان اهل البیت علیه السلام را در کوفه سرکوب کند.
پی نوشت:
۱- وقایع الأیام (شیخ عباس قمى)، ص ۶۹،
۲- ارشاد (شیخ مفید)، ص ۳۸۱