پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم در نشست شورای آموزش عالی استان لرستان گفت: یکی از کارکردهای دانشگاه، مزیتسازی و ایجاد مزیتهای جدید برای پیشرفت کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم ، محمدعلی زلفیگل، عصر روز دوشنبه (4 اردیبهشتماه) در نشست شورای عالی آموزش عالی استان لرستان که با حضور فرهاد زیویار، استاندار لرستان، معاونان استاندار لرستان و رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه لرستان برگزار شد اظهار داشت: باید به مزیتهای نسبی استان لرستان توجه شود؛ اما به این نکته هم باید توجه کرد که یکی از کارکردهای دانشگاه، مزیتسازی و ایجاد مزیتهای جدید برای پیشرفت کشور است.
وی تصریح کرد: دانشگاه ضمن حفظ صیانت از مزیتهای نسبی، باید تلاش کند مزیتهای جدید برای پیشرفت جامعه، ایجاد کند. دانشگاه به جامعه و کشور، قدرت فرازمانی و فرامکانی میدهد؛ این موضوع نشان میدهد که دانشگاه باید به ایجاد مزیتهای جدید بیندیشد.
وزیر علوم افزود: باعث افتخار است که همه مدیران کلان استان لرستان، خودشان عضو هیئت علمی دانشگاه هستند و این، پیشبرد کارها را برای مدیران دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان، آسان میکند.
وی ادامه داد: استاندار لرستان عضو هیئت علمی دانشگاه است و این خودش یک مزیت برای نظام آموزش عالی استان لرستان است.
محمدعلی زلفیگل اظهار داشت: شاهد هستیم به خاطر وجود آقای زیویار، استاندار لرستان، وحدت خوبی بین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان وجود دارد.
وی توضیح داد: خوشبختانه مسیر آموزش عالی در استان لرستان، یک مسیر خوب و رو به رشد است.
وزیر علوم بیان کرد: دو نفر از فرزندان استان لرستان، نقش کلیدی در مدیریت وزارت علوم دارند؛ هم استاد زمانیان و هم استاد طاهرینیا که بایستی نظام آموزش عالی استان از ظرفیت این دو در راستای رشد بیشتر نظام آموزش عالی استان، بیش از پیش، استفاده کند.
وی ادامه داد: ما در سفر آینده ریاستجمهوری کمک میکنیم که پروژههای نیمهتمام، همچون سراهای دانشجویی و دانشکدهها در اولویت قرار گیرند و بتوانیم اعتبار لازم را برای تکمیل اینگونه پروژهها تأمین کنیم.
زلفی گل از رؤسای دانشگاههای استان لرستان خواست برای اخذ مجوز کمیسیون ماده 23 در جهت ساخت استخر سرپوشیده و سالنهای ورزشی با هدف تقویت سلامت، تندرستی و نشاط دانشجویی، بهخوبی استفاده کنند.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنانش از مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان، حجتالاسلام و المسلمین حبیب حاتمیکنکبود، بهخاطر تلاش برای تهیه اطلس جامع نظام آموزش عالی استان لرستان، قدردانی کرد و گفت: تلاش میکنیم این اقدام در سراسر کشور، در نظام دانشگاهی، فراگیر شود که البته باید یک لینک اتصال به سامانه نان (نظام ایدهها و نیازها) و در تناسب با این سامانه داشته باشد.
وزیر علوم، وجود تشکلها، انجمنها، کانونها و شورای صنفی دانشجویان در دانشگاهها را یک مزیت مهم فرهنگی، اجتماعی و صنفی برای رشد، بالندگی و نشاط دانشجویان دانست.
زلفیگل اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه بایستی 30 درصد آموزش عالی کشور ما، مهارتی باشد که 16 درصد هستیم و در این زمینه، خیلی عقب هستیم.
وی تصریح کرد: اولویتها و برنامهریزیها، این است که نظام آموزش عالی در راستای مهارتمحوری و نیازمحوری باشد.
گفتنی است در این نشست، رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان لرستان و تعدادی از نمایندگان دانشجویی، دیدگاهها و مطالبات مربوط به حوزه کاری خود را بیان کردند که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، قول مساعد داد مطالبات مطرح شده را در چارچوب اختیارات و قوانین بالادستی، پیگیری کند.
وزیر علوم از مجتمع کشت و صنعت خرمآباد بازدید کرد
محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، فرهاد زیویار، استاندار لرستان، علی شمسیپور، مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، معاونان استاندار لرستان، علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، ندا شفیعی، معاون امور روابط عمومی وزارت علوم، احمدیچگنی، فرماندار خرمآباد و هیئت همراه از مجتمع کشت و صنعت خرمآباد بازدید کردند.
در این بازدید، مدیران و کارشناسان کشت و صنعت خرمآباد،گزارشی از فعالیتهای انجام شده در این مجتمع با تأکید بر کشاورزی دانشبنیان، ارائه کردند.
وزیر علوم، و رئیس دانشگاه لرستان نیز در این بازدید، بر تقویت و گسترش همکاریهای دانشگاه لرستان و مجتمع کشت و صنعت خرمآباد با تکیه بر تحقیقات و پژوهشهای کاربردی و دانشبنیان، تأکید کردند.
فرهاد زیویار، استاندار لرستان نیز در سخنان کوتاهی، تقویت تولید مبتنی بر ابزارها و روشهای علمی و دانشبنیان را از متغیرهای مهم پیشرفت کشاورزی و اشتغالزایی دانست.
همچنین، سعید محمدزاده، سرپرست معاونت پشتیبانی دانشگاه لرستان، علی حقیزاده، سرپرست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه لرستان و علیحیدر نصرالهی، سرپرست دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، ظرفیتها و پتانسیلهای گوناگون علمی، پژوهشی و تحقیقاتی بهویژه در بخشهای کشاورزی و منابع طبیعی را تشریح کردند.