پخش زنده
امروز: -
رضا مسائلی گفت: دولت، با تدبیر جدید در حوزه توقف حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۲، دو نگرانی موجود در حوزه تجهیزات پزشکی را برطرف کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران, در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما ,افزود: درلایحه بودجه و متعاقب آن در قانون بودجه سال ۱۴۰۲, منابعی برای حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی دیده نشده و این سوال را باید از سیاستگذاران کلان سازمان برنامه و وزارت بهداشت پرسید که: اگر قرار بود ارز ترجیحی حوزه تجهیزات پزشکی حذف شود، چرا منابع متناظر آن در قانون بودجه سنواتی دیده نشده؟
مسائلی ادامه داد: نکته دومی که کم اهمیتتر از نکته اول نیست، تغییر اولویتهای کالایی تجهیزات پزشکی است که وزارت صمت یکباره این اولویت را از اولویت ۲۱ به بعد تغییر داد که طی آن منابع تامین ارز تجهیزات پزشکی از ارز نیمایی به بازار متشکل ارزی انتقال یافت.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، اضافه کرد: با تدبیر تفاهمنامهای که وزارت بهداشت و دولت امضا کردند، هم حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۲ اتفاق نخواهد افتاد و هم اولویتهای کالایی تجهیزات پزشکی به ماخذ سال ۱۴۰۱ باز خواهد گشت، بنابراین نگرانیهایی که در خصوص تغییر ماخذ ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی وجود داشت، برطرف شد.
مسائلی اظهار امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۲ , با تصمیماتی که گرفته شد، سیاستگذاران حوزه سلامت در وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و مهمتر از همه بیمهها، برنامه ریزی لازم را برای حذف ارز ترجیحی داشته باشند.
این کارشناس حوزه سلامت, تاکید کرد: این سیاست یک سیاست درستی است که باید صورت بگیرد، اما متناظر آن بیمه ها، باید این موضوع را پوشش دهند. البته این کار سختی است چرا که تنوع حوزه تجهیزات پزشکی بسیار زیاد است و بخشی از این کالاها تحت پوشش بیمه نیستند و این نگرانی وجود دارد که اگر منبع ارز تغییر پیدا کند، شاخص پرداخت از جیب مردم برای آن دسته از تجهیزات پزشکی که تحت پوشش بیمه نیستند، افزایش یابد.در نتیجه یک اقدام بسیار متراکمی متوجه سیاستگذاران حوزه سلامت خواهد بود که در خصوص آن دسته از تجهیزات پزشکی که تحت پوشش بیمه نیستند، برنامه ریزی درستی صورت بگیرد.