پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانشبنیان توانسته است با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی مدلهای توسعهیافته دستگاه جراحی آب مروارید چشم را طراحی، تولید و آماده ورود به بازار کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شرکت عالیپیام از سال ۷۴ کار خود را در زمینه ساخت تجهیزات چشمپزشکی آغاز کرد. این شرکت طی سالهای فعالیت خود، توانسته است محصولی برای جراحیهای مربوط به درمان آب مروارید و بیماریهای شبکیه چشم طراحی و تولید کند.
محمد پیام، مدیر عامل این شرکت گفت: شرکت دانشبنیان عالیپیام با هدف طراحی، تولید و عرضه محصولات در حوزه چشم پزشکی فعالیت خود را با دریافت جایزه ابتکار جشنواره خوارزمی شروع کرد. این شرکت با طراحی دستگاه فیکوئیتر کتومی، جایزه جشنواره خوارزمی را دریافت کرد.
وی افزود: از ابتدا ما کار خود را بر روی طراحی دستگاه فیکوئیتر کتومی متمرکز کردیم. در طول این سالیان مدلهای مختلفی از این دستگاه از جمله ابن هیثم، سینا، مروارید رازی، مروارید ۲ و ... را به بازار عرضه کردیم که هر کدام مدل تکاملیافتهتری نسبت به نمونه پیش از خود بودهاند.
پیام درباره دستگاه فیکوئیتر کتومی بیان کرد: این دستگاه وسیلهای برای درمان آب مروارید است. در واقع آب مروارید چشم حاصل کدر شدن عدسی چشم است که سبب کمبینایی و اگر درمان نشود موجب نابینایی میشود. تا پیش از این جراحی آب مروارید با شکاف کامل قرنیه صورت میگرفت و فرد حتما دچار نزدیکبینی یا دوربینی میشد و از سوی دیگر امکان عفونت چشم پس از جراحی نیز وجود داشت.
مدیرعامل شرکت عالیپیام ادامه داد: چند دهه است که فناوری فیکو در غرب ابداع شده است. این دستگاه به کمک امواج فراصوتی جراحی آب مروارید را انجام میدهد و هیچ نیازی به بیهوشی نیست. امواج فراصوتی لنز کدرشده را خرد میکند و به وسیله یک سوزن عدسی جدید جایگزین میشود.
پیام خبر داد: اکنون در حال کار بر روی یک مدل دیگر از دستگاه فیکو هستیم که با کمکهای مالی صندوق نوآوری و شکوفایی قادر به تولید آن شدیم و این دستگاه نیز به زودی به بازار عرضه خواهد شد.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان تاکید کرد: شرکتهای اروپایی با صرف هزینههای چندصد هزار دلاری در زمینه توسعه تحقیقات دستگاه فیکو فعالیت میکنند و ما نیز اگر بخواهیم از رقبای خارجی عقب نمانیم باید از فرایند توسعه دستگاه غافل نمانیم. البته با وجود تحریمها، محدودیت منابع و تکنولوژی این کار برای ما سخت بود، اما با بهکارگیری نیروی انسانی متخصص توانستیم به رقیب سرسختی برای شرکتهای خارجی تبدیل شویم تا جایی که موفق به دریافت استاندارد CE اروپا شدیم.
پیام اظهار کرد: ما اولین و تنها تولیدکننده دستگاههای فیکو در ایران و خاورمیانه هستیم و این مقوله سبب شده تا توجه کشورهای منطقه را به خود جلب کنیم. اکنون ما به کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، ترکیه و پاکستان صادرات داریم و توانستهایم با کشور اندونزی نیز وارد مذاکراتی برای صادرات شویم. در این میان مدتی است که بر بازارهای اروپای شرقی نیز متمرکز شدهایم.
وی ادامه داد: حوزه تجهیزات پزشکی و بهویژه دستگاههای مرتبط با جراحی چشم از حساسیت ویژهای برخوردار است. دستگاه ما با سلامت چشم مرتبط است و در این زمینه تمام تخصص و مهارت نیروهای متخصص داخلی را بهکار گرفتیم تا دستگاهی بر اساس معیارهای روز دنیا تولید کنیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان عالیپیام تصریح کرد: مهمترین محصول شرکت ما دستگاه فیکو است، اما تاکنون توانستهایم محصولات جانبی دیگر مرتبط با حوزه درمان بیماریهای بینایی را تولید کنیم. هماکنون به دنبال مطالعه و رصد نیازهای درمانی کشور در حوزه مهندسی پزشکی هستیم و قصد داریم در حوزهای که خلاء در آن احساس میشود ورود کرده و محصولات مورد نیاز را بومیسازی کنیم و زنجیره محصولات خود را توسعه دهیم.
به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، گفتنی است این شرکت برای طراحی دستگاه فیکو ۶۰۰ میلیون تومان وام نمونهسازی از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده است.