پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از انتقال ژن با استفاده از آخرین فناوری روز دنیا برای رفع مشکل بیماران تالاسمی و مبتلایان به سرطان معده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ دکتر محمدرضا عباسزادگان درباره این دستاورد گفت: ما به عنوان یکی از گروههای پیشگام ژن درمانی در کشور انتقال ژن را با استفاده از آخرین فناوری روز دنیا انجام داده ایم و نتیجه آن منجر به طراحی کارآزمایی بالینی ژن درمانی در مشهد با انتقال از میز آزمایشگاه به تخت بیمار در بیمارستان شده است.
رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دستگاه BTX ECM ۸۳۰ انتقال ژن که یکی از مدرنترین فناوری های این حوزه است با همکاری خیرین مؤسسه خیریه پژوهش و فناوری سلامت استان خراسان رضوی به مبلغ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان خریداری شده استکه این دستگاه پیشرفته نقش بسیار مهمی در توسعه و موفقیت روشهای نوین ژن درمانی دارد.
استاد گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دستگاه برای انتقال ژن به کلیه سلولهای حیوانی و انسانی بویژه سلولهای بنیادی و دندریتیک سل ها که سخت پذیرای مولکولهای مختلف مانند DNA و RNA هستند، بسیار مفید است.
دکتر عباسزادگان تأکید کرد: تحت این شرایط ژن درمانی بیماران مبتلا به سرطان معده و طرح اصلاح ژن در بیماران تالاسمیکه طی کارآزمایی بالینی انجام خواهد شد، موفقیت آمیز خواهد بود.
رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در بحث سرطان معده گلبول سفید بیمار در بیمارستان منتصریه جدا و مولکول MRNA نوترکیب متشکل از شاخصهای توموری به سلول های سیستم ایمنی (سلولهای دندریتیک بالغ) منتقل شد که سلول تغییر یافته دوباره به بیمار برمیگردد.
دکتر عباسزادگان با تأکید بر اینکه شاخصهای توموری با این شیوه شناسایی میشود و در دنیا مشابه آن برای سرطان پروستات تأئیدیه گرفته است، گفت: در بحث سرطان معده برای نخستین بار در جهان ساختار ژنتیکی سوپر آنتی ژن در خصوص ۳ شاخصه توموری (Chimeric CTA) توسط این گروه تحقیقاتی ساخته که منجر به تقویت سیستم ایمنی بیمار که علیه سلولهای توموری شد که در نهایت به حذف سلولهای سرطانی منجر میشود.