ساخت باتری خوراکی با الهام از سلولهای انسانی
یک نوع باتری ساخته شده که کاتد و آند آن از جنس مواد خوراکی است و میتوان در حسگرهای مختلف از آن استفاده کرد.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، هرچند بلعیدن باتریها در کل ایده جالبی به نظر نمیرسد، اما دستگاههای قابل هضم الکترونیک بیشتر اوقات دارای این بخش هستند.
اکنون یک نوع باتری جدید ساخته شده که استفاده از چنین دستگاههایی را ایمنتر میکند و علاوه بر آن از اجزای کاملا خوراکی ساخته شده است.
به نقل از نیواطلس، گروهی از محققان باتری خوراکی آزمایشی در انستیتو فناوری ایتالیایی IIT ساخته اند. این باتری با الهام از واکنشهای بیوشیمیایی ردوکس ابداع شده که انرژی را در سلولهای انسانها و موجودات دیگر به وجود میآورد. واکنشهای اکسایش و کاهش یا احیاء که در سطح الکترودها انجام میشوند «ردوکس» نامیده میشوند.
آند باتری از ریبوفلاوین (یا ویتامین ب ۱۲) و دیگر کاتد آن نیز از کورستین (رنگ دانهی زرد رنگ و بلورین به فرمول c۱۵h۱۰o۷) تشکیل شده است. هر دو ماده به طور طبیعی در گیاهان و موادغذایی دیگر یافت میشوند. زغال فعال نیز برای افزایش قابلیت رسانایی به کار رفته است.
الکترولیت موجود مبتنی بر آب است و جداکننده آن (یک غشای نفوذپذیر بین آند و کاتد که از اتصالی جلوگیری میکند) از نوعی جلبک دریایی ساخته شده که به طور معمول در سوشی به کار میرود. در نهایت دو کنتاکت فویل از جنس طلا با درجه مواد غذایی از یک پوشش موم زنبور عسل بر روی آند و کاتد بیرون زده اند.
باتری ۰.۶۵ ولتی پس از شارژ شدن میتواند ۴۸ میکروآمپر جریان برق برای ۱۲ دقیقه یا فقط چند میکروآمپر برای مدت زمانی بیش از یک ساعت فراهم کند. هرچند این مقدار برق چندان زیاد به نظر نمیرسد، اما برای تامین دستگاههای الکترونیکی کوچک مانند الای دیهای کم مصرف کافی است.
به گفته محقق ارشد این پژوهش کاربردهای احتمالی و آتی این باتری شامل مدارهای خوراکی و حسگرهایی است که میتوانند وضعیت سلامتی را بررسی کنند یا حسگرهایی برای رصد شرایط ذخیره مواد غذایی به کار میروند. علاوه بر آن با توجه به سطح ایمنی باتریها میتوان از آنها در اسباب بازیهای کودکان استفاده کرد.