پخش زنده
امروز: -
ماش حبوباتی سرشار از آنتی اکسیدان و با خواص شگفت انگیز است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، لوبیای مانگ، دانه کوچک و سبزی است که به خانواده حبوبات تعلق دارد و ما این دانه را با عنوان ماش میشناسیم که دانستن خواص آن شما را شگفت زده میکند.
ماش یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی به شمار میرود و این دانه مفید، سرشار از اسیدهای آمینه ضروری، مانند؛ فنیل آلانین، لوسین، ایزولوسین، والین، لیزین، آرژنین و... است.
ماش دارای خواص ضد التهابی است و میتواند بدن را در برابر گرمازدگی، افزایش درجه حرارت بدن در اثر گرما و تشنگی محافظت کند.
باتوجه به اینکه مقادیر بالای آنتی اکسیدانهای ویتکسین و ایزو ویتکسین سبب محافظت بدن در برابر رادیکالهای آزاد ناشی از گرمازدگی خواهد شد، توصیه میشود که برای پیشگیری و درمان گرمازدگی در روزهای گرم تابستان، آش و سوپ ماش مصرف کنید.
مقادیر قابل توجه پتاسیم، منیزیم و فیبر موجود در ماش به کاهش فشار خون بالا کمک میکند، همچنین مقادیر بالای فیبر و پروتئین موجود در آن در کاهش قند خون نقش دارد.
مقادیر بالای پکتین در ماش (یک نوع فیبر محلول) باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست و اسهال کمک میکند.
این دانه گیاهی حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا کمک کرده، معده درد را درمان میکند و باعث سلامت دستگاه گوارش میشود.
علاوه بر این مقادیر بالای نشاسته موجود در ماش باعث تقویت باکتریهای سالم روده میشود و با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
مقادیر بالای فیبر و پروتئین موجود در ماش به کاهش قند خون کمک میکنند، مطالعات جدید نشان میدهد که آنتی اکسیدانهای ویتکسین و ایزو ویتکسین موجود در این دانه سبز و ریزجثه میتوانند با بهبود عملکرد انسولین، سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهند.