پخش زنده
امروز: -
لپه از خانواده حبوبات با خواص شگفت انگیز است و نباید مصرف آن فراموش شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، لپه دارای ارزش غذایی بالا و سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامینها است و به همین دلیل خواص و فواید فراوانی دارد.
این حبوبات غنی از کربوهیدراتها، قند، فیبر رژیمی، چربی، پروتئین، ویتامینها مانند ویتامین B۱ (تیامین)، ویتامین B۲ (ریبوفلاوین)، نیاسین، ویتامین B۵ (پانتوتنیک اسید)، ویتامین B۶، ویتامین K، ویتامین C، ویتامین E، کولین، مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم آهن، منگنز، پتاسیم و منیزیم است.
متخصصان طب سنتی بر این باور هستند که لپه زرد طبیعتی گرم و خشک دارد.
لپه با داشتن فسفر و کلسیم میتواند گزینهای مناسب برای تقویت استخوانهای بدن و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان باشد.
این نوع حبوبات به دلیل سرشار بودن از مولیبدن به سم زدایی و پاکسازی کبد از سولفیتها کمک کرده و میتواند موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کبد شود.
لپه همچنین حاوی استروژنهای گیاهی مانند ایزوفلاونها است و میتواند به بهبود هورمونهای بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطانهای خاصی از جمله سرطان سینه و سرطان پروستات را کاهش میدهد، ضمن اینکه حاوی مقادیر بالایی از کومسترول است که میتواند موجب کاهش خطر ابتلا به تومور شود.
وجود مقادیر بالایی از پتاسیم در لپه آن را به یک گزینه درمانی مناسب برای کاهش فشار خون تبدیل کرده است.
اگر از کم خونی و آنمی رنج میبرید، لپه را در رژیم غذایی خود بگنجانید، زیرا منبعی غنی از آهن و فولات است و مصرف آن موجب افزایش تولید گلبولهای قرمز خون شده و از ابتلا به کمخونی جلوگیری کرده و باعث درمان کم خونی و آنمی میشود.