پخش زنده
امروز: -
آش گوجه فرنگی یا آبغورا آشی یا بامادورآشی یکی از آشهای سنتی خوشمزه و پرطرفدار تبریزی است. آش گوجه انواع مختلفی دارد و در هر شهری به یک نام خوانده میشود.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، ش گوجه فرنگی یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با رسپیهای متنوعی درست میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش گوجه فرنگی با ما همراه باشید.
مواد مهم آش گوجه برنج، گوجه فرنگی و آبغوره است. اما در شهرهای دیگر از انواع حبوبات در تهیه این آش استفاده میکنند.
تنها فرق آش گوجه فرنگی و آش آبغوره در میزان گوجه فرنگی به کار رفته در پخت آن است.
مواد لازم برای تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی
گوجه فرنگی ۱ کیلو و ۵۰۰ گرم
غوره ۱/۲ لیوان
سبزی (تره و جعفری به میزان مساوی) ۷۵۰ گرم
پیاز متوسط ۲-۳ عدد
لوبیا چشم بلبلی ۱ لیوان
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
آبغوره ۱ لیوان
آب گوشت ۲-۳ لیوان
برنج ۱ استکان
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
آماده سازی: ۶۰ دقیقه
زمان پخت: ۱۲۰ دقیقه
مجموع زمان پخت: ۱۸۰ دقیقه
طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی
لوبیاها را حداقل ۶ ساعت خیس کرده و چند بار آبش را عوض میکنیم تا نفخ آور نباشد.
در یک قابلمه جادار، مقداری روغن داغ کنید و پیاز را در آن سرخ کنید تا سبک شود.
بعد مقداری زردچوبه به آن بیافزایید و بگذارید کاملا طلایی شود. نیمی از پیاز داغ را میتوان برای تزیین برداشت.
لوبیا را از آب در آورده و همراه پیاز تفت دهید و سپس ۵-۶ لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید تا ۱ ساعت با حرارت متوسط و درب بسته بپزد.
بعد از نرم شدن لوبیا، برنج را آبکش کنید و همراه با آب گوشت داخل قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید و صبر کنید تا برنج کاملا باز شود.
بعد سبزی خرد شده را همراه با غوره داخل مواد بریزید. (دقت کنید آش در این مرحله نباید خیلی هم آب داشته باشد در همین حد که آب روی سبزی را گرفته باشد کافی است).
اگر نیاز به ریختن آب بود از آب جوش استفاده نمایید.
درب قابلمه را ببندید و ۲۰ دقیقه بگذارید سبزی با درب بسته بپزید وجوش بیاید.
گوجهها را میکس کنید.۲۰ دقیقه بعد از ریختن سبزی، آب گوجه فرنگی را به آش اضافه کنید.
حرارت را بالا ببرید و مدام آش را هم بزنید. گوجه فرنگیها در ابتدا کمی کف میکند، ولی بلافاصله برطرف خواهد شد.
در این مرحله ۱ قاشق نعناع خشک را بدون تفت دادن داخل آش بریزید و ادویه را هم اضافه کنید.
حرارت زیر آش را ملایم کرده و ۳۰دقیقه بگذارید تا آش جا بیافتد و در این مدت هم بزنید تا ته نگیرد.
بعد از جا افتادن آش آبغوره را داخل آش ریخته و حرارت را خاموش کنید و مدام هم بزنید تا آبغوره به خرد آش برود.
آش گوجه فرنگی را با پیاز داغ و نعناع خشک تفت داده تزیین کنید.
برای روی آش هم نعنا داغ درست میکنیم.
روش دیگر تهیه آش گوجه تبریزی
مواد اولیه
پیاز دو عدد بزرگ
لوبیا چشم بلبلی ۳ چهارم پیمانه
بلغور ۱ و نیم پیمانه
گوجه ۵ عدد متوسط
سبزی:تره. جعفری و نعنا ریز خورد شده
آب یا آب قلم بمیزان لازم
کمی آبغوره (۲الی ۳ ق)
نمک و فلفل اندازه
آش گوجه فرنگی برای ماه رمضان هم مناسب است
طرز تهیه
اول از همه پیازها را خلالی کرده و تفت میدیم.
طلایی که شد بلغورها را که از قبل شستیم به آن اضافه میکنیم و زیر شعله را کم میکنیم تا به آرامی بپزد.
گوجهها را با رنده درشت رنده میکنیم و داخل مواد میریزیم.
لوبیاها را در یک ظرف دیگر میپزیم و وقتی پخت به بلغور اضافه میکنیم.
لوبیا را با مواد دیگر نمیپزیم، چون در حین پخت رنگ آبش سیاه شده و رنگ آش را خراب میکند.
حالا نوبت سبزیجات است. وقتی که آش حسابی پخت و جا افتاد سبزیها را بریزید و وقتی یکی دو تا قل زد شعله را خاموش کنید تا رنگ سبزیها کدر نشود.
نمک و فلفل و آبغوره را هم اضافه کرده و میچشیم.
برای تزیین کمی پیاز داغ و نعنا بزنید.
منبع:تصویر زندگی