پخش زنده
امروز: -
مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: افزایش بیماری کرونا طی چند ماه گذشته در کشور به خاطر سویه های جدید این بیماری بود و امیدواریم در فصل بهار به سبب تهویه بالای فضاهای دربسته ،شاهد کاهش ابتلا به کرونا باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای بهنام عرشی مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامه روزنه رادیو گفتگو درباره بیماری کرونا مطالبی را بیان کرد.
سوال: من صبح اخبار را گوش میکردم آمار بالا دارد میرود درست است؟
عرشی: از اواسط دیماه ما شاهد افزایش موارد بستری در بیمارستان و موارد فوتیها هستیم به خاطر ورود سویههای جدیدی که از آن زمان در کشور شناسایی شد. بله در حال افزایش است.
سوال: یک دلیلش این است که بهار هوایی است که نمیداند گرم بپوشد یا سرد بپوشد که سرما بخورد و بعد تبدیل بشود به کرونا و یا نه حتما کرونا به خاطر آن شرایط واگیری اش هست که این طور میشود؟
عرشی: افزایش مواردی که ما در سه چهار ماه گذشته شاهد آن هستیم بخاطر این سویههای جدید هست و ارتباط زیادی به فصل بهار ندارد البته با فصل بهار ما امیدواریم بخاطر تهویه بالای فضاهای دربسته ما شاهد کاهش موارد هم در آینده باشیم انشاالله.
سوال: این سویههای جدید که فرمودید چه علائمی دارند؟ چگونه اند و چه مراقبتیهایی نیاز است؟
عرشی: کلا علائم بیماری کرونا که ویروسهای کرونا ایجاد میکنند مشابه سرماخوردگی هست، البته ممکن است این سری افرادی که این بیماری را میگیرند درد بدن بیشتری داشته باشند بعضی از مواقع گوش درد هم دارند همراه با تب و احیانا گلودرد و سایر علائمی که به صورت خفیف ممکن است خودش را نشان بدهد مشابه سایر علائم سرماخوردگی مثل عطسه و سرفه
سوال: پس همان بحث واگیری که اشاره کردید پس نیاز است که آن رعایتها همچنان ماسک و مواردی از این دست انجام شود.
عرشی: صد در صد ما مثل سابق رعایت بهداشت فردی را مخصوصا در تماسهای نزدیک توصیه میکنیم و زدن واکسن برای گروههایی که واکسیناسیون شان کامل نیست.
سوال: یعنی مثلا چند نوبت بشود میگوییم کامل نیست.
عرشی: کلیه افراد بالای هجده سال باید سه نوبت شان را دریافت کرده باشند و افرادی که سن بالای ۶۵ سال دارند و یا بیماریهای مزمنی مثل بیماریهای قلبی و ریوی و دیابت شدید اینها ۴ نوبت توصیه شده که واکسن شان را حتما تزریق بکنند.
سوال: این فاصله اش با آنفولانزا و واکسنهایی از این دست دیگر زمانش گذشت، ولی معمولا یک فاصله زمانی باید وجودداشته باشد با این نوع واکسنهای مشابه.
عرشی: مشکل خاصی ایجاد نمیکند اگر بیماری دیگری همزمان، بیماری تب دار دیگری نداشته باشند میتوانند واکسن را تزریق بکنند اگر آن موقع که تزریق واکسن انجام میشود بیماری حاد و عفونی نداشته باشند مشکلی ایجاد نمیکند و همین طور واکسیناتورها راهنمایی میکنند.
سوال: و این سویههای جدید معمولا چقدر زمان میبرد اگر شخص دچار کرونا بشود؟
عرشی: این قابل پیش بینی نیست بسته به سن شخص و سابقه واکسیناسیون متفاوت است، ولی اکثر مواردی که الان اتفاق میافتد معمولا یکی دو هفته در موارد شدید حداقل طول میکشد.
سوال: و پیشنهاد میکنید شخص آن روزهای اول استراحت در منزل داشته باشد یا میتواند با ماسک و اینها کارش را ادامه بدهد؟
عرشی: ما حتما توصیه میکنیم بخصوص در مواردی که علامت دار یا شدید هست افراد بیمار استراحت کنند چند روز، خودشان را نسبتا قرنطینه بکنند که سایر افراد مبتلا نشوند مخصوصا افراد سالمندی که در منزل با آنها اقامت دارند باید مراقبت بیشتری بشوند که دیگران مبتلا نشوند.
سوال: دارو یا تغذیه هم که همان مواردی است که همیشه شنیدیم و میدانیم.
عرشی: تغذیه باید کامل باشد و از نظر دارو هم ما مطلقا استفاده از آنتی بیوتیک را توصیه نمیکنیم خوددرمانی را توصیه نمیکنیم مگر این که پزشکی که پیش او رفتند تشخیص بدهد که نیاز هست آنتی بیوتیک یا داروهای دیگری هم استفاده بکنند در کل بیماریهای ویروسی نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک ندارند با داروهای معمولی سرماخوردگی و مسکن اکثرا جواب میدهند.
و نکته پایانی
عرشی: فقط خواهشم این است که افرادی که بیمار هستند نسبت به ایزوله کردن خودشان تا حد امکان اقدام بکنند که دیگران کمتر مبتلا بشوند.