پخش زنده
امروز: -
خاکشیر و تخمشربتی علاوه بر اینکه عطش را بر طرف میکنند خواص ضد انگلی نیز دارند و منبع فیبر، امگا ۳ و آنتی اکسیدان محسوب میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اصفهان؛ خاکشیر و تخم شربتی پای ثابت شربتهای سنتی برای برطرف کردن عطش در روزهای گرم سال و ماه مبارک رمضان است.
ویژگیها و خواص خاکشیرو تخم شربتی
خاکشیر ضدعفونیکننده، مفید برای تب و بیحالی
خاکشیر دو نوع است یکی تلخ که دانههای آن ریز و رنگ آن مایل به قرمز است و گونه دیگر شیرین که دانههای آن بزرگتر و رنگ آن قرمز تیره است.
دانههای خاکشیر ضد عفونی کننده، ضد انگل و تببر است و به رفع التهاب کلیه کمک میکند. این دانهها با کمی شکر، گلاب و آب سرد بسیار ملین و خنک است و از سرگیجه، تب، بیحالی، تهوع و بیاشتهایی ناشی از گرمازدگی تا حد زیادی پیشگیری میکند.
شربت خاکشیر همچنین مقوی معده و هاضمه است دانههای خاکشیر وقتی در مجاورت آب قرار میگیرد میتواند چندین برابر وزن خود آب جذب کند و متورم شده و این دانهها آب زیادی را در بدن نگه میدارد.
تخم شربتی منبع فیبر، امگا ۳، آنتی اکسیدان و آهن
دانههای سیاه رنگی که مردم به آن تخم شربتی میگویند هم مثل خاکشیر عمل میکند و خاصیت خنک کنندگی و رفع عطش دارد.
تخم شربتی مقادیر زیادی فیبر، پروتئین، امگا ۶ و امگا ۳، آنتی اکسیدان، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن دارد. تخم شربتی به کاهش فشار خون و قند خون کمک میکند.
برای استفاده تخم شربتی را بشویید، عسل را با مقداری آب ولرم حل کنید، بعد تخم شربتی و عسل را با آب ترکیب کنید. کمی زمان لازم است تا تخم شربتی لعاب بیندازد. تخم شربتی دانههای گیاه ریحان است و، چون ترکیبات لعابدار دارد به صورت محلول در آب استفاده میشود.
لعاب این دانهها پس از جذب آب به صورت ژلهای درمیآید و، چون در خود آب ذخیره میکند برای رفع عطش استفاده میشود.
توجه داشته باشید که این دانههای ریز حاوی گلوتن هستند و اگر شما به گلوتن حساسیت دارید نباید این ترکیب را مصرف کنید.