پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان: حسادت یکی از بیماریهای اخلاقی و صفتی ناپسند است که روابط اجتماعی را متزلزل میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، حجت الاسلام سیدمهدی شفیعی حسد را یکی دیگر از صفات ناپسند برشمرد و گفت: قرآن کریم و روایات به صورت مکرر مومنان را از داشتن این صفت باز میدارند.
وی معنای لفظی حسد را زوال و از دست رفتن نعمت برای سایر مومنان و اطرافیان عنوان کرد و افزود: تفاوت حسادت با غبطه خوردن در این است که اگر انسان کالا، اموال و دارایی مناسب، صفت خوب و... را در دیگری مشاهده کند و تمایل داشته باشد خودش نیز اینگونه بهرهمند شود، غبطه خوردن است و صفت بد و نکوهش شدهای نیست.
حجت الاسلام سیدمهدی شفیعی ادامه داد:، اما درصورتیکه انسان بیش از آنچه که تمایل داشته باشد خودش از صفات خوب و نعمتهای خوب بهرهمند شود، از بین رفتن و از دست رفتن نعمت و صفات خوب را در دیگران بخواهد، حسادت است.
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان به سخنان استاد شهید مرتضی مطهری در کتاب "انسان کامل" درخصوص حسد اشاره و اضافه کرد: فرد حسود کارش به جایی میرسد که بیش از آنچه به سعادت و خوشبختی خود فکر کند، در آرزو و شوق بدبخت شدن دیگران است.
وی میگوید: حسادت نه تنها یک صفت ناپسند است، بلکه در بیان روایات یک بیماری اخلاقی محسوب میشود و در قرآن کریم از جنبههای مختلفی به آن پرداخته شده است.
حجت الاسلام شفیعی با بیان اینکه اولین قتل در تاریخ بشر با ریشه در حسد و حسادت اتفاق افتاده است، افزود: در آیه ۳۰ سوره مبارکه مائده خداوند متعال درخصوص ماجرای قتل هابیل به دست قابیل میفرماید: "فَطَوَّعَتْ لَهُ نَفْسُهُ قَتْلَ أَخِیهِ فَقَتَلَهُ فَأَصْبَحَ مِنَ الْخَاسِرِینَ" "آن گاه هوای نفس او را بر کشتن برادرش ترغیب نمود تا او را به قتل رساند و بدین سبب از زیانکاران شد".
وی دلیل حسادت به داراییهای برادر را دلیل قتل هابیل به دست قابیل عنوان کرد و گفت: حسادت از صفاتی است که نه تنها در روایات معصومین علیهم السلام و منابع معارفی شیعیان، بلکه در اشعار بزرگان ایران از جمله بیت شعر سعدی شیرازی در کتاب گلستان سعدی "توانم آنکه نیازارم اندرون کسی. حسود را چه کنم کو ز خود به رنج در است" به آن اشاره شده است.
حجت الاسلام شفیعی میگوید: به تعبیر سعدی، انسان میتواند تلاش کند که انسانها را آزار ندهد، ولی برای حسود نمیتوان کاری انجام داد، زیرا خود با این صفت ناپسند آتشی درون خود روشن کرده و خاموش شدنی نیست "، به عبارتی دیگر حسود بیش از دیگران در درد و رنج خواهد بود.
وی ادامه داد: قرآن کریم در آیه پنجم سوره مبارکه فلق "وَ مِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ" به آموخته که از جمله صفات و مسائلی که باید از آن شر آن به خداوند مهربان پناه ببریم، شر حسود است.
حجت الاسلام سیدمهدی شفیعی میگوید: حسادت آثار مخرب زیادی دارد و موجب تزلزل روابط اجتماعی در جامعه دینی میشود و از خداوند بزرگ میخواهیم همه ما را از شر افراد حسود حفظ کرده و ما را از گرفتار شدن به صفت ناپسند حسادت در امان نگه دارد.