پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان عیب جویی را یکی از صفات ناپسند و عامل تضعیف کننده روابط اجتماعی عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، حجت الاسلام سیدمهدی شفیعی گفت: عیب جویی یکی از صفات ناپسندی که قرآن کریم و ائمه معصومین علیهم السلام، مومنان و انسانهای را از آن برحذر داشته اند.
وی افزود: این صفت ناپسند اگر در جامعه رواج پیدا کند، باعث خدشه دار کردن و از بین بردن محبت، الفت و برادری میان مومنان و بندگان خداوند خواهد شد.
حجت الاسلام شفیعی عیب جویی را جزو عوامل تضعیف کننده روابط اجتماعی برشمرد و ادامه داد: در قرآن کریم و روایات در نکوهش این صفت ناپسند مطالب زیادی وجود دارد و در آیه یکم سوره همزه آمده است" وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ: وای بر هر عیب جو و مسخره کننده ای"، برهم زننده محبت و روابط اجتماعی است.
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان به آیه ۱۱ سوره مبارکه حجرات "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا یَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسَىٰ أَنْ یَکُونُوا خَیْرًا مِنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِنْ نِسَاءٍ عَسَىٰ أَنْ یَکُنَّ خَیْرًا مِنْهُنَّ ۖ وَلَا تَلْمِزُوا أَنْفُسَکُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ ۖ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِیمَانِ ۚ وَمَنْ لَمْ یَتُبْ فَأُولَٰئِکَ هُمُ الظَّالِمُونَ" اشاره و اضافه کرد: مضمون این آیه تاکید پروردگار متعال بر خودداری از عیب جویی و صدازدن یکدیگر با القاب ناپسند و زشت را بیان میکند، زیرا عیب جویی و مسخره کردن دیگران از صفات مومنان نیست.
وی به نکوهش عیب جویی و مسخره کردن دیگران از سوی شاعران در ادبیات فارسی اشاره کرد و میگوید: در بیت شعری از صائب تبریزی آمده: "پرده مردم دریدن عیب خود بنمودن است/ عیب خود میپوشد از چشم خلایق عیب پوش"، در واقع آن کسی که از عیب دیگران پرده برمی دارد و آن را بازگو میکند، پستی و رزائل اخلاقی خود را به دیگران نشان میدهد، اما کسی که عیب دیگران را میپوشاند، همزمان عیب خود را از دیگران پنهان میکند.
حجت الاسلام شفیعی در ادامه به بیت شعری سعدی شیرازی " آنکه عیب دگران پیش تو آورد و شمرد/ بی گمان عیب تو پیش دگران خواهد برد" اشاره کرد و افزود: باید توجه باشیم کسانیکه اهل عیب جویی و فاش کردن عیب دیگران پیش ما هستند، بدون شک عیبهای ما را پیش دیگران بازگو خواهند کرد.
وی در پایان گفت: امروزه یکی از عوامل بروز و تشدیدکننده مشکلات و کدورتها در خانوادهها نزدیکان و اقوام، عیب جویی است، بنابراین انتظار میرود مومنان و مسلمانان از چنین صفتی خود را دور نگه دارند.