پخش زنده
امروز: -
سرطان زبان نمونهای از بیماریهای دهان و سرطان دهان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، سرطان زبان نمونهای از بیماریهای دهان و سرطان دهان است و در مواقعی از زیرمجموعههای سرطان سر و گردن نیز شناخته میشود.
این بیماری به گونهای است که سطح زبان را در قسمتهای مختلف و بیشتر در نواحی پشت زبان یا جلوی زبان درگیر میکند.
مشاهده لکههایی روی زبان، برآمدگی روی زبان، تودههای برجسته روی زبان، توده خونی روی زبان، سفید شدن سطح زبان و دیگر نشانههای مشکوک روی سطح زبان و اطراف زبان که ممکن است به ندرت از بین بروند، میتوانند نشانهای از وجود سرطان زبان باشد.
مشاهده لکههای سفید و قرمز روی زبان یا داخل دهان، بروز زخمهای مشکوک روی زبان که به سادگی بهبود نمییابند، ایجاد درد هنگام بلعیدن، احساس درد در زبان، درد گلو و احساس وجود توده در ناحیه گلو، گرفتن صدا، احساس درد هنگام حرکت زبان و حرکت فک، احساس درد و ایجاد تورم در دهان به مدت طولانی (بیشتر از ۲ هفته)، و ایجاد اختلال هنگام حرکت دادن فک از جمله علائم سرطان زبان و رایجترین نشانههای این بیماری هستند.
از دیگر علائم و نشانههای این بیماری میتوان به ضخیم شدن آستر دهان، سستی دندان، سیگار، الکل و بیماریهای عفونتی و ویروسی مانند HPV، خونریزی بی دلیل از زبان و احساس بی حس بودن دهان و زبان اشاره کرد.
یکی از شایعترین نوع سرطان زبانی، سرطان کارسینومای سلول پوششی است که با انجام آزمایشها در سطح و اطراف زبان، گلو، آستر دهان، تیروئید و حنجره مشاهده میشود، بنابراین ضروری است به محض احساس یا مشاهده علائم مشکوک به متخصص بیماریهای دهان و متخصص ضایعات دهانی مراجعه کنید.
برای تشخیص وجود و نوع سرطان موجود در زبان نیاز به آزمایشهای تخصصی مانند؛ اشعه ایکس از گلو و دهان، اسکن، انواع بیوپسی و نمونه برداری از زخمهای موجود در دهان و زبان و همچنین بررسی قسمت لنفاوی است.
نقش تشخیص به موقع سرطان زبان در درمان بیماری
شناسایی سرطان زبان مانند دیگر سرطانها نیازمند تشخیص و درمان به موقع است و در اینصورت میتوان با درصد بهبود بسیار بالایی روند درمان این بیماری را به نتیجه مطلوب رساند.
در این فرآیند متخصص بیماریهای دهان و متخصص سرطان دهان تومورهای موجود را به وسیله جراحی به طور کامل برمی دارد، در برخی از موقعیتها نیاز است بخشی از بافت زبان نیز به وسیله جراحی برداشته شود، اما نگران نباشید پزشک متخصص در این مواقع با جایگزین کردن قسمت مورد نظر از سایر بافتهای بدن عمل پیوند را انجام میدهد و زبان مجددا بازسازی خواهد شد.
در برخی مواقع ممکن است با توجه به تشخیص متخصص ضایعات دهانی، بیمار نیازمند درمان هفمند با دارو، جراحی، عمل پرتودرمانی و شیمی درمانی برای از بین رفتن همه سلولهای باقیمانده باشد.