پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان: شکرگزاری صفتی نیکو است که خداوند و ائمه اطهار علیهم السلام بر ایجاد آن درون انسان تاکید کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، حجت الاسلام سید محمدمهدی شفیعی گفت: شکرگزاری یکی از صفاتی است که در قرآن کریم و روایتهای ائمه معصوم علیهم السلام به آن تاکید شده و انسانها باید برای ایجاد آن در خود تلاش کنند.
وی افزود: شکرگزاری به این معنا است که انسان نسبت به کسی که به وی لطف دارد و با کرامت برخورد میکند، ابراز قدردانی کند.
حجت الاسلام شفیعی ادامه داد: این صفت نیکو همانگونه که میان علما معروف است، به ۳ شیوه انجام میشود که شکرگزاری زبانی است و از خداوند تشکر و قدردانی میکند، گاهی به صورت قلبی است و انسان در دل خود از محبت و لطف پروردگار سپاسگزاری میکند و قدرشناس نعمتهای بیشمار و خالق خود است.
کارشناس مسائل مذهبی شکرگزاری عملی را سومین نوع شکرگزاری عنوان و اضافه کرد: انسان با عمل خود نشان میدهد که قدردان و شکرگزار است و حریم و حدود الهی را میشناسد و قدردانی میکند.
وی میگوید: همیشه شکرگزاری نسبت به خداوند متعال نیست و گاهی نسبت به مخلوقات است، آن کسی که شکرگزار مخلوقات پروردگار نیست، شکرگزار خداوند نیز نخواهد بود.
حجت الاسلام شفیعی شکرگزاری را از اوصاف انبیاء الهی برشمرد و افزود: در قرآن کریم و در آیه ۳ سوره مبارکه اسراء در اوصاف حضرت نوح (ع) خداوند میفرماید: " إِنَّهُ کانَ عَبْداً شَکُوراً: نوح بنده شکرگزاری بود"، همچنین در آیه ۷ سوره مبارکه ابراهیم آمده است: " وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّکُمْ لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ وَ لَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِی لَشَدِیدٌ: همانا اگر شکر کنید، قطعاً (نعمتهاى) شما را مىافزایم، و اگر کفران کنید، البتّه عذاب من سخت است " که به تعبیر مفسران بزرگ کتاب الهی، این آیه هرچند که مصداق روشن و بارز شکرگزاری به درگاه خداوند است، اما وقتی همسر در منزل زحمات زیادی میکشد، باید از وی تشکر کرد و نشان دهد که قدردان زحماتش است.
وی بر شکرگزاری از دوستان و اطرافیان، فرزند، پدر و مادر و هر شخصی که به ما لطف میکند، تاکید کرد و ادامه داد: اگر فرهنگ شکرگزاری در میان ما رواج پیدا کند، دلها به یکدیگر نزدیکتر میشود، همچنین خداوند به بندگان وعده داده که اگر اهل شکرگزاری باشید، به شما وسعت وجود میدهم.