پخش زنده
امروز: -
محققان با بهرهگیری از نور خورشید سامانهای حاوی نانوسلولز ساختند که میتواند آلایندههای صنعتی را در آب تصفیه کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان دانشگاه صنعتی چالمرز در سوئد، روشی جدید ارائه کردهاند که میتواند به راحتی با استفاده از یک ماده مبتنی بر سلولز، آب آلوده را تصفیه کند. این روش میتواند برای کشورهایی که فناوریهای ضعیف تصفیه آب دارند یک راهحل مناسب باشد.
آب سالم پیش نیازی برای محیط زیست و زندگی ماست. به گفته سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر بیش از دو میلیارد نفر در جهان با محدودیت دسترسی به آب سالم و تصفیه شده مواجه هستند.
اکنون محققان دانشگاه چالمرز برای حل این چالش جهانی به بررسی کاربردهای جدید محصولات سلولزی و چوب روی آورده اند.
یکی از محققان این پروژه گفت: ما رویکرد جامع و منحصر به فرد در مورد این نانوبلورهای سلولز و خواص و کاربردهای بالقوه آنها را بررسی کردهایم. ما اکنون زیستمادهای ساختهایم، نوعی پودر سلولز با خواص تصفیه عالی که بسته به نوع آلایندهها میتوانیم اصلاح کنیم.
بنا بر اعلام وبگاه فیز، در این پروژه محققان نشان میدهند که چگونه میتوان رنگهای سمی را از فاضلاب فیلتر کرد. در این روش تصفیه، نه به فشار و نه گرما نیاز است و از نور خورشید برای کاتالیز استفاده میشود.
این محقق در ادامه افزود: یک سیستم تصفیه ساده مانند یک جعبه قابل حمل و قابل اتصال به لوله فاضلاب را تصور کنید. از آنجا که آب آلوده از طریق فیلتر پودر سلولز عبور میکند، آلایندهها جذب میشوند و نور خورشید وارد سیستم تصفیه شده و باعث میشود سریع و کارآمد تجزیه شوند. یک سیستم مقرون به صرفه و ساده برای راهاندازی و استفاده، میتواند از مزایای زیادی برخوردار باشد.