متخصص طب اورژانس افزود: اگر فرد در معرض گاز کلر ایجاد شده از مخلوط کردن این مواد شوینده قرار گیرد به مخاط ها، مجاری تنفسی و چشم فرد آسیب می رساند.
"محمد رضا قانع" توصیه کرد: از مخلوط کردن مواد شوینده و تمیز کننده با یکدیگر اجتناب کنید زیرا از مخلوط کردن این مواد با یکدیگر گاز کلر ایجاد می شود، این گاز با ایجاد اسیدکلریدریک که آسیب زاست به چشمها و ریه فرد آسیب می رساند.
عضو هیئت علمی دانشگاه بقیه الله، توصیه کرد هنگار کار با مواد شوینده و تمیز کننده پنجره ها باید باز باشند و در صورت بروز کوچکترین عارضه تنفسی در هنگام کار با مواد شوینده، باید محل ترک شود و در فضای آزاد تنفس کنند.
"محمد رضا قانع" پارچه های خیس را بهترین گزینه برای جلوگیری از عوارض بخارات مواد شوینده دانست زیرا این گازها جذب پارچه مرطوب می شوند و وارد ریه ها نمی شوند.
متخصص طب اورژانس افزود: در صورت برخورد این مواد با پوست سالم آسیب جدی ایجاد نمیشود و باید سریعاً محل را با آب فراوان شست.
"محمد رضا قانع" تاکید کرد: اگر این مواد با پوست آسیب دیده (اگزما و یا مخاطات) برخورد داشته باشد، آسیب های جدی تر و طولانی تری به دنبال خواهد داشت. در خصوص برخورد این مواد با مخاط چشم، باید چشم ها را با آب فراوان شستشو داد و یا در کاسه پر از آب چشم ها را باز نگه داشت.
این متخصص طب اورژانس گفت: بطور معمول پس از برخورد با مواد شوینده با ۳ نوع آسیب مواجه خواهیم بود: اول آسیب به سیستم گوارشی است (دهان، حلق، معده) که در ثانیه های اول با سوزش شروع می شود و تا چندین روز با ایجاد زخم های گوارشی ادامه مییابد.
"محمد رضا قانع" آسیب های ناشی از بخارات و یا استفراغ مجدد این مواد را دومین نوع آسیب ها دانست که در صورت ورود این مواد به ریه، آسیب های جدی تری به دنبال خواهد داشت.
این متخصص طب اورژانس جذب مواد بلع شده را که مسمومیت با مواد شیمیایی نام دارد، به عنوان سومین نوع آسیبهای حاصل از این مواد شیمیایی دانست.
این استاد دانشگاه پیشگیری از اینگونه مسمومیت ها را بهترین راهکار ممکن دانست و افزود: اگر به طور اتفاقی از این مواد بلع شد، آرامش خود را حفظ کنید و به هیچ عنوان فرد را تحریک به استفراغ نکنید همچنین در این زمان فرد را به مصرف هیچگونه مایعی توصیه نکنید زیرا احتمال استفراغ و خطر ورود این مواد به ریه را افزایش میدهد.
"محمد رضا قانع" تاکید کرد: مهمترین اقدام در برخورد با اینگونه حوادث، حفظ آرامش و انتقال سریع مصدوم به بیمارستان است که بر اساس نوع ماده بلع شده، اقدامات لازم در بیمارستان انجام خواهد شد.
برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.