پخش زنده
امروز: -
پلاک تفکیکی ساختمان، شمارهای است که پس از تفکیک آن ساختمان به دو یا چند قطعه مجزا و در جریان صدور صورت مجلس تفکیکی، به هر قطعه اختصاص داده میشود. در این مطلب، چگونگی دریافت پلاک تفکیکی ساختمان را به اختصار توضیح میدهیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، صاحبان املاک، به دلایل مختلفی برای تفکیک ملک و دریافت پلاک تفکیکی آن اقدام میکنند. گاهی یک ملک وسیع بوده و در نتیجه، به دلیل وسعت و قیمت بالای آن، خریداری برای ملک پیدا نمیشود. بنابراین، مالک ملک با تفکیک آن و دریافت پلاک تفکیکی، میتواند برای فروش ملک به چند نفر و با قیمت پایینتر، اقدام نماید.
گرفتن پلاک تفکیکی برای املاک، در بحث ساختمانهای نوساز و پیش فروش ساختمان و آپارتمان نیز مطرح است. در این ساختمانها که امروزه، غالبا به شکل آپارتمان ساخته میشوند، مالک اولیه ملک یا سازنده آن، پس از اتمام ساختمان، باید برای تفکیک واحدها از یکدیگر و دریافت صورت مجلس تفکیکی و پلاک تفکیکی ساختمان برای هر واحد، اقدام نموده تا بتواند برای هر یک از واحدها، سند تفکیکی بگیرد.
بیشتر بخوانید: پلاک تفکیکی ساختمان چیست؟
نحوه دریافت پلاک تفکیکی ساختمان، همچون گرفتن پروانه ساختمان و شناسنامه فنی ساختمان، دارای مراحل و ترتیب خاصی است که طبق مقررات شهرداری و ثبتی، قابل انجام میباشد.
حال به توضیح اجمالی نحوه دریافت پلاک تفکیکی ساختمان میپردازیم:
سپس، لازم است تا برای درخواست صدور صورت مجلس تفکیکی ساختمان، به اداره ثبت ارائه شود که این امر، از طریق مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، انجام میگیرد.
در گام بعدی از مراحل نحوه دریافت پلاک تفکیکی ساختمان، لازم است تا دستور رسیدگی به توقیف نبودن ملک، از سوی رئیس اداره ثبت محل ساختمان، صادر گردد.
سپس، نماینده اداره ثبت که کارشناس رسمی تفکیک و نقشه برداری ساختمان بوده، به محل قرارگیری ساختمان فرستاده میشود تا با معاینه محل، مطابقت مندرجات گواهی پایان کار با ساختمان را بررسی و تایید نماید.
در مرحله بعدی از مراحل دریافت پلاک تفکیکی ساختمان، کارشناس اعزام شده به محل، عدم مغایرت نقشه با سند مالکیت و عدم تجاوز ملک، به خیابانها و املاک مجاور را گواهی میکند.
در گام بعدی، کروکی تمام قطعات و قسمتهای مشاعی ساختمان، توسط نقشه بردار رسم میگردد.
و در مرحله پایانی از مراحل نحوه دریافت پلاک تفکیکی ساختمان، صورت مجلس تفکیکی ساختمان، توسط اداره ثبت اسناد و املاک محل ساختمان، صادر میشود که ضمن آن، پلاک تفکیکی ساختمان برای هر یک از واحدها، تعیین و مشخص میگردد.
متقاضیان درخواست صدور سند تک برگ، میتوانند با مراجعه به سایت ثبت ملک یا از طریق مراجعه حضوری به دفاتر اسناد رسمی و طی کردن تشریفات لازم و تکمیل کردن نمونه فرم، اقدام به دریافت سند تک برگ نمایند.
منبع: میزان