پخش زنده
امروز: -
خواکیهای هفت سین نمادهای خاصی از سلامت هستند که مصرف منظم آنها برای سلامتی بدن نقش موثری دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مصرف سیب، سیر، سنجد، سماق، سمنو و سرکه در سفره هفت سین نقشی موثر برای سلامتی دارد.
سیب
سیب دارای ویتامینها، املاح و قند مناسب در کنار فیبر غذایی مناسبی است و در کنترل عملکرد مطلوب دستگاه گوارش کنترل چربی خون نقش دارد.
اگر پوست سیب را قبل از خوردن جدا کنید، به اندازه کافی فیبر یا فلاونوئید دریافت نخواهید کرد.
سیر
سیر به عنوان پزشک طبیعت نقش موثری در ضدعفونی دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی و تنظیم اشتها دارد.
سیر به دلیل توانایی در مبارزه با باکتری ها، ویروس ها، قارچها و حتی انگلها شناخته شده است. مطالعات نشان داده که آلیسین، جزء فعال سیر تازه له شده، دارای خواص ضد ویروسی دارد و در برابر باکتریها، از جمله سویههای مقاوم موثر است.
سیر بسیار مغذی است و با انواع فواید سلامتی همراه است، اما اگر بیش از حد از آن مصرف شود، ممکن است عوارض جانبی مانند بوی بد دهان، رفلاکس اسید معده، مشکلات گوارشی و افزایش خطر خونریزی ایجاد کند.
سنجد
میوه سنجد به عنوان یک میوه تقویت کننده دستگاه گوارش شناخته و علاوه بر این منبع سرشاری از ویتامینهای A، B و حاوی مقادیر کمی ویتامین K است.
سنجد به عنوان یک داروی ضد زخم برای التیام زخم یا گاهی اوقات اختلالات معده استفاده میشده و به عنوان مقوی، تب بر، التیام دهنده اختلالات کلیه (ضد التهاب و/یا درمان سنگ کلیه) و ضد اسهال (قابض) معروف بوده است.
سماق
طعم و رنگ این میوه و مزه ترشی طبیعی سماق باعث شده از آن به عنوان چاشنی استفاده شود
سماق برای بهبود گلودرد و ورم گلو برای کودکان مفید است.
میوه تازه و نرسیده سماق بسیار سمی است و مصرف آن برای کودکان بسیار خطرناک میباشد، اما مصرف زیاد آن برای کودکان کم سن و سال توصیه نمیشود.
سمنو
سمنو به خاطر این که عنصر اصلی آن جوانه گندم است و ارزش غذایی بالایی دارد. سمنو حاوی ویتامینهای B و E، پروتئینهای مرغوب دارد و به وجود سلنیم و منیزیم در آن میتواند در تامین نیازهای بدن به این دو عنصر کمک کند.
مردم از سمنو به عنوان یک درمان خانگی برای همه چیز از مبارزه با میکروبها گرفته تا جلوگیری از سوزش سر دل استفاده میکنند.
سرکه
تحقیقات نشان داده که سرکه سیب ممکن است برای کمک به کاهش سطح قند خون و کمک به کاهش وزن نقش داشته باشد. در صورتی که سرکه به صورت ارگانیک و از سیب یا انگور تهیه شده باشد، به عنوان یک طعم دهنده خوب به غذا که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوانی است، شناخته میشود.
مصرف سرکههای غیر ارگانیک و صنعتی به هیچ عنوان برای کودکان حتی به عنوان طعم دهنده غذا توصیه نمیشود.