پخش زنده
امروز: -
اگر شما در جوانی کراسولا را هدیه بگیرید تا روزهای پیری میتواند همراه شما باشد و شاهد گذر زندگیتان. روزگاری شما به آن نگاه خواهید کرد و فکر میکنید که این گیاه یکی از ارزشمندترین داراییهای زندگی شماست.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،گیاه کراسولا یکی از انواع گیاهان زیبای ساکیولنت است که در اکثر نقاط دنیا به عنوان گیاه آپارتمانی شناخته و استفاده می شود و طرفداران بسیاری دارد.
در برخی کشورها این گلدان را برای عروسی یا خانه جدید به یکدیگر هدیه میدهند که چون این گیاه مقاوم است و عمری طولانی دارد به این معنی است که مثل عمر گیاه سالیان طولانی کنار یکدیگر باشید و معتقدند که با داشتن این گیاه از لحاظ مالی و تجارب زندگی غنی تر خواهید بود.
اگر شما در جوانی این گیاه را هدیه بگیرید تا روزهای پیری میتواند همراه شما باشد و شاهد گذر زندگیتان. روزگاری شما به آن نگاه خواهید کرد و فکر میکنید که این گیاه در عین بی ارزشی یکی از ارزشمندترین دارایی های زندگی شما میباشد.
مراقبت و نگهداری از گیاه کراسولا
گیاهان ساکیولنت به دلیل داشتن تنوع زیاد و آسان بودن پرورش و نگهداری از آن ها بسیار مورد توجه قرار گرفته اند . کراسولا گونه ای متنوع از گیاهان ساکیولنت هستند و دارای حدود 350 گونه مختلفند .
این گیاهان متعلق به آفریقای جنوبی هستند و معمولا در تپه ها ، دامنه ها و گاهی صخره ها رشد می کنند و با توجه به این که بسیاری از افراد این گیاهان را گونه ای جمع و جور می دانند، جالب است بدانید که در صورت نگهداری این گیاهان در محیطی گرم ، آن ها به یک درختچه تبدیل خواهند شد.
البته لازم به ذکر است که بسیاری از گونه گیاهان کراسولا در اندازه های کوچکتری ارائه می شوند که این گونه از گیاهان کراسولا برای نگهداری در آپارتمان بسیار مناسبند و از محبوبیت بالایی برخوردارند.
نام گیاه شناسی
کراسولا اِس پی پی
گیاهان کراسولا با نام های متعددی از قبیل کراسولا آربوسینز، کراسولا بارکلی، رَتِل اسنیک، کراسولا آرجنتینا، کراسولا پرفوراتا و غیره شناخته می شوند .
گیاه کراسولا
محل مناسب برای نگهداری
گیاهان کراسولا متعلق به نقاط گرم سیرند و در نقاط مختلف دنیا قابل پرورش و نگهداری می باشند . با این حال بهتر است که در فصول سرد سال این گیاهان را به داخل منزل خود منتقل کنید و از قرار دادن آن ها در محیط های خیلی سرد خودداری کنید . اگرچه در صورت نگهداری این گیاهان در داخل منزل رشد آن ها در مقایسه با زمانی که در خارج از منزل نگهداری می شدند کاهش می یابد اما با این حال رشد آن ها متوقف نخواهد شد .
این گیاهان همچنین نیازمند نور غیر مستقیم آفتاب هستند و بنابراین از قرار دادن آن ها در معرض نور مستقیم آفتاب به ویژه در هنگام ظهر خودداری کنید. قرار گرفتن در معرض آفتاب صبح نه تنها برای این گیاهان مشکلی به وجود نخواهد آورد، بلکه برای شکوفایی آن ها ضروری است.
اندازه گیاه بالغ
اندازه گیاهان کراسولا بستگی به انواع مختلف آن ها دارد که برخی از گونه های این گیاهان بلند و برخی دیگر کوتاهند . برخی از آن ها ریز و برخی از آن ها درشت می باشند. البته شرایط رشد تاثیر زیادی در میزان و سرعت رشد آن ها دارد و این گیاهان نیازمند هرس کردن نبوده و به خودی خود به رشدشان ادامه خواهند داد.
دوره شکوفایی
گیاهان کراسولا در طول بهار و تابستان شکوفا می شوند که برخی از انواع گیاهان کراسولا دارای گل های متنوع و برخی دیگر فاقد هیچ گونه گلی هستند. بسیاری از باغبانان گل های کوچک و ضعیف این گیاهان را از آن ها جدا می کنند. این گیاهان دارای گل ها و برگ های زیبا و چشم نواز، در رنگ های متنوع و زیبایی می باشند.
انواع مختلف گیاه کراسولا
گیاه زیبا و محبوب کراسولا انواع مختلفی دارد که شناخت بهتر آنها هنگام خرید میتواند مفید و کاربردی باشد.
کراسولا آربو سینز :
این گیاهان دارای تنه ای به طول 1 متر و برگ های گرد به رنگ های مختلف خاکستری، سبز و قرمز می باشند. تعداد زیاد شاخه و برگ از ویژگی های منحصر به فرد این گیاهان است .
کراسولا مورگان :
برگ های این گونه از گیاهان کراسولا به رنگ نقره ای و سفید هستند و گل های آن ها که در اواخر بهار شکوفا می شوند به رنگ صورتی می باشند. عرض این گیاهان به 20 سانتی متر می رسد.
کراسولا اِروسولا :
برگ های این گیاهان در طول زمستان به رنگ قرمز می گرایند. این گیاهان دارای 30 سانتی متر ارتفاع و 15 سانتی متر عرض هستند.
کراسولا پلوسیدا :
برگ های این گونه از گیاهان کراسولا که به شکل قلب می باشند، به رنگ های زرد، صورتی و سبز خیر کننده است.
کراسولا پرفوراتا :
برگ های این گیاه در اطراف ساقه مرکزی گیاه می چرخند و نام رایج آن ها گیاهان دکمه ای است.
کراسولا اواتا
کراسولا عروسکی
کراسولا عروسکی نوعی ساکولنت است. گیاهی چند ساله و زادگاهش اکثرا مناطق بومی آفریقای جنوبی می باشد. دارای برگ های دوکی و ستاره ای شکل،و ساقه ای نازک که در انتها گوشتی می شود. در بالای بوته، گل های سفید یا صورتی رنگ در فصل تابستان شکوفا می شوند. در فصل تابستان حاشیه برگ ها به رنگ قرمز و زرد در می آیند. رشد این گیاه کند است. اگر شرایط زیستی مناسب گیاه فراهم باشد، تا 1 متر هم رشد خواهد کرد. رنگ برگ ها سبز روشن است.
نکات مربوط به پرورش گیاه کراسولا
برای پرورش و نگهداری بهتر این گیاه آپارتمانی شیک، باید شرایطی که خواهید خواند را محیا کنید تا گیاه شما به بهترین شکل ممکن رشد داشته باشد.
خاک :
این گیاهان به خاک غنی و نفوذ پذیر به منظور گردش هوا نیاز دارند و وجود سوراخ های زهکشی در انتهای گلدان این گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است. Ph خاک این گیاه از اهمیت خاصی برخوردار نمی باشد.
آب :
از آنجایی که این گیاهان قادر به ذخیره سازی آب درون برگ های خود هستند ، نیازی به آبیاری مداوم آن ها وجود نخواهد داشت و در صورت آبیاری بیش از حد این گیاهان، ریشه آن ها پوسیده خواهد شد . در طول فصول سرد سال بهتر است گیاهان کراسولا را در دفعات کمتری آبیاری کنید و اجازه دهید که سطح بالایی خاک به خوبی خشک شود .
کود :
کوددهی به گیاهان در اواسط فصل بهار توصیه می شود زیرا گیاه کراسولا در این موقع از سال دارای رشد سریع تری خواهد بود .
تکثیر :
این گیاهان را می توانید به روش های مختلف تقسیم ساقه و قلمه برگ تکثیر کنید و بهتر است این کار در هنگام بهار که فصل شکوفایی گیاه است انجام شود . بعد از انجام تکثیر گلدان مورد نظر را در محلی دارای دما ، رطوبت و نور مناسب قرار دهید تا رشد گیاه تسریع شود . استفاده از کود مایع برای بهبود رشد گیاه نیز توصیه می شود.
بعد از اینکه قلمه ها از رشد مناسبی برخوردار شدند (حدود 2 تا 3 ماه بعد از انجام قلمه)، گیاه را به گلدان بزرگتری منتقل کنید.
تکثیر از طریق قلمه زدن:
ساقه های این گیاه توانایی این را دارند که اگر با خاک تماس داشته باشند در طول خود و اکثرا در قسمت گره ( ناحیه اتصال برگ به ساقه) ریشه تولید کنند. ریشه زایی بخصوص زمانی که طول روزها کوتاه است (در پاییز و یا در بهار) بهترصورت میگیرد اما با این وجود در تمامی فصول سال می توان نسبت به قلمه گیری از این گیاه اقدام کرد.
از ساقه های گیاه نیز میتوان قلمه تهیه کرد. بدین صورت که از گیاهی بالغ و ساقه های رسیده و بالغ گیاه می توان قلمه ای با طول حداقل ۱۰-۷ سانتیتمر تهیه کرد و برش را از قسمت بالای یک گره زد. به بیان دیگر قلمه ها حداقل باید یک جفت برگ داشته باشند.
اگر تعداد برگها بیش از این است ابتدا برگهای موجود در قسمت پایین قلمه را جدا کنید تا بتوان به راحتی آنرا در بستر خاک کاشت. البته قبل از عمل کاشتن به مدت یک شب قلمه ها را در مکانی خشک و با دمای ملایم قرار دهید تا رطوبت اضافه آن از بین برود.سپس قلمه ها در بستر کاشت قرار میگیرند و لزومی به آبیاری آنان تا زمان شکل گیری ریشه نمی باشد. حدود یک ۴-۳ هفته طول میکشد تا رشد ریشه ها آغاز شود.
هرس گیاه کراسولا خرفه ای:
برای هرس اواخر زمستان و یا اوایل بهار بهترین زمان می باشد. هر ساقه ای که زیبایی گیاه کراسولا را کم کرده است هرس کنید. بیش از 30% گیاه را نباید هرس کنید چون ممکن است به گیاهتان شوک وارد شود. همچنین سرزنی گاه به گاه برخی از ساقه ها در طی فصل رشد می تواند به ایجاد فرم بوته ای و انبوه تر این گیاه کمک کند.
تعویض گلدان :
این گیاه هر دو سال یکبار نیازمند تعویض گلدان است و وجود بستر مناسب حاوی ماسه درشت و پرلیت برای این گیاه از اهمیت بالایی برخوردار است . گلدان مورد نظر برای انتقال گیاه نباید بیش از اندازه بزرگ باشد که در غیر اینصورت رطوبت برای مدت طولانی تری در خاک حفظ شده و این امر منجر به پوسیدگی ریشه ها خواهد شد و حداکثر عمق گلدان برای این گیاه حدود 20 تا 23 سانتی متر می باشد.
بیشتر بخوانید:بهترین گیاهان آپارتمانی با رشد سریع
مراقبت:
گیاهان کراسولا به دما حساسند ، هم دمای خیلی بالا و هم دمای خیلی پایین به رشد این گیاه آسیب می رسانند و بنابراین محیط مناسب برای رشد این گیاه محیط های معتدل است و همچنین لازم به ذکر است که در زمان خواب زمستانی گیاه ، دمای محیط نباید بیشتر از 12 درجه سانتی گراد باشد و بهتر است این گیاه در محیطی دارای سیستم تهویه هوا نگهداری شود .
در صورت بروز لکه های رنگی بر روی برگ های گیاهان کراسولا نیازی به نگرانی نخواهد بود . تنهای کافیست که برگ های آلوده را از گیاه مورد نظر جدا کنید.
مراقبت از کراسولا
آفات و مشکلات
آفات و مشکلات رایج گیاهان کراسولا شامل شته ها ، کنه های عنکبوتی و اشتباهات رایج در مراقبت از گیاه می باشد.
بزرگترین مشکل برای این گیاه پوسیدگی ریشه و پژمردگی برگ ها است که معمولا به دلیل آبیاری زیاد و یا زهکشی نامناسب اتفاق می افتد .
بروز لکه های قهوه ای بر روی برگ های گیاه به دلیل کمبود آب است.
منابع : نمناک، پا و گلدون، ایده چین
توضیحات خانم حقی درباره پرورش کراسولا